Tgrt Haber
13 Nisan 2022 10:36 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 11:12

Efsane yönetmen Mustafa Akkad’ın oğlu ‘Çağrı’ filmini anlattı: Doğu ile Batı arasında köprü

İslamiyet’i en iyi anlatan film olarak bilinen 'Çağrı’, yeniden sinemalarda. Filmin efsane yönetmeni Mustafa Akkad’ın oğlu Malik Akkad, TGRT Haber’de filmin yeni versiyonunu anlattı.

İslamiyet’in ilk yıllarını anlatan efsane film “Çağrı: İslamiyet’in Doğuşu”, 4K olarak geri döndü. 45 yıl sonra görüntüsünün iyileştirilmiş versiyonuyla 15 Nisan’da vizyona giriyor. 2 yıllık süren çalışmalar sonucunda iyileştiren filmin galası, 12 Nisan’da yapıldı. İslam alemi üzerine yapılmış en iyi film olarak kabul edilen filmin unutulmaz yönetmeni Mustafa Akkad’ın oğlu Malik Akkad ile Pinama Film Sahibi Pamir Demirtaş TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programına konuk olarak filmi anlattı.

FİLM BATI İLE DOĞU ARASINDA BİR KÖPRÜ

Filmin sadece İslam tarihi açısından değil sinema tarihi açısından da en iyi filmlerden biri olduğunu söyleyen Malik Akkad, filmin Batı’ya İslamiyet’i anlatması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. “Doğu ile Batı arasında bir köprü kurulması açısından bu film çok önemli” diyen Akkad, filmin pek çok dile çevrildiğini belirterek İslamiyet’in anlatılması konusunda önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekti. Çağrı filminin İslamiyet’in ilk yıllarını anlattığının altını çizen Akkad, İslamiyet’in 4 halife dönemi, Osmanlı dönemi gibi dönemlerinin de olduğunu kaydederek “İnşallah yenisi yapılır” dedi. Akkad, Anthony Quinn ile İrini Papas gibi filmin yabancı oyuncularından filmin yenilenme çalışmalarına herhangi bir itiraz gelmediğini açıkladı. Akkad, filmin ABD’de de gösterime gireceğini söyledi. Filmin Batı’daki İslamifobi’nin kırılması için önemli bir reçete olduğunu kaydetti.

100 SALONDA GÖSTERİMDE

Pamir Demirtaş, filmin sadece Türkiye’de gösterime girdiğini ancak Avrupa’ya yönelik çalışmaların da olduğunu söyleyerek "Filmin yeniden gösterime girmesi pandeminden dolayı biraz gecikti" dedi.  4K ve 2D teknolojisi ile filmin yenilendiğini belirten Demirtaş, 15 Nisan’da 100 salonda gösterime gireceğini kaydetti.

Kült film, yıllar önce Türkiye’de vizyona girdiğinde gişe rekorları kırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...