Tgrt Haber
07 May 2021 15:32

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvurular başladı

Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvurular 7 Mayıs’ta başladı. Öğrencilerin merakla beklediği yarışmaya başvurular 28 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması için başvurular başladı
erdemir çelik,

Erdemir, ürettiği çeliğin insan hayatındaki vazgeçilmez yerine sanat yoluyla dikkat çekmek ve gençlerin sanat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nın 6'ncısını bu yıl gerçekleştiriyor. Çelik, bu yarışmayla genç yeteneklerin elinde yeniden şekillenerek sanat eserlerine dönüşecek.

Her yıl düzenlenecek
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinin merakla beklediği yarışmaya bugüne kadar 500'e yakın öğrenci katılım gösterdi. Yapılan açıklamaya göre yarışma, öğrencilerin yoğun ilgi ve isteği üzerine bu yıldan itibaren her yıl gerçekleştirilecek. Ayrıca yarışma, bu yıl salgın nedeniyle iki aşamalı olarak yapılacak. İlk aşamada katılımcılar, maket olarak ya da dijital ortamda ürettikleri heykelin PDF formatındaki fotoğrafları ile 28 Mayıs tarihine kadar yarışmaya başvuru yapabilecekler. Jüri değerlendirmesi sonucu ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan katılımcılar, Erdemir'in malzeme desteğiyle beraber projelerinin üretimini gerçekleştirecekler. İkinci aşamanın sonunda da eserlerini belirtilen adrese göndererek başvurularını tamamlayacaklar.

Genç yeteneklerin çelikten ürettikleri heykeller, her yıl olduğu gibi bu senede yarışma sonunda düzenlenecek sergilerle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmaya, Türkiye'deki üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde lisans ve lisansüstü eğitimine devam eden heykel öğrencileri katılabilecek. 6. Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması'nın birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL ve üçüncüsüne ise 7 bin 500 TL para ödülü verilecek.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve başvuru formuna şirketin internet adresinden ulaşılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...