Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ocak 2015 14:54

Erdoğan'a 'Başarı Oskarı' ödülü

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu tarafından 'Türkiye’nin Başarı Oskarları' ödülleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Başarı Oskarı'na layık görülürken, Anadolu Ajansı da ödüllendirildi.

Erdoğan'a 'Başarı Oskarı' ödülü
Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, erdoğan, türkiye başarı oskarları,

Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu'ndan (MİGFED) yapılan yazılı açıklamada, politika, spor, diplomasi, aktüalite, eğitim, sağlık, turizm, çevre, kadın, ekonomi, magazin, kent, gıda, tarım gibi pek çok alanda haberleri izleyen ihtisas gazetecilerinin, bu alanlarda başarılı olmuş kişi ve kuruluşlara "gazeteci gözüyle" ödül verilmesini kararlaştırdığı ifade edildi.
Açıklamada, federasyonun 33 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulu'nun, geçen ay gerçekleştirdiği toplantıda, son yıllarda Türkiye'de ve dünyada başarılara imza atmış devlet adamı, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, kültür, sanat, sağlık, çevre ve spor alanında faaliyet gösteren başarılı isimleri belirlediği kaydedildi.
Ödüller
Medya İhtisas Yüksek İstişare Kurulu’nun oy birliği ile belirlediği “Türkiye’nin Başarı Oskarları - 2014” ödülleri şöyle:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk halkının emanetine sahip çıkarak, Türkiye’yi her alanda ileriye götürme başarısı gösteren ve dünya ülkeleri ile yarışır hale getirmesinin yanı sıra, son 12 yılda girdiği bütün seçimleri kazanması" dolayısıyla yılın devlet adamı olarak Başarı Oskarı'nın sahibi oldu. Ulaştırma Eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Başarı Oskarı'na layık görüldü.
"2014 Türkiye Oskarları" ise THK Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, TRT ve TİKA'ya verildi.
AA'ya ödül
MİGFED'in çeşitli kategorilerde verdiği ödüller de belirlendi. Buna göre, Anadolu Ajansı (AA), dünyanın en etkin beş haber ajansından biri olma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam etmesi dolayısıyla ödül aldı.
Çeşitli kategorilerdeki diğer ödüller şöyle:
"Türk Hava Yolları (THY), Yakın Doğu Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Arda Turan, Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı, Acun Ilıcalı, Beyazıt Öztürk, Konya Şeker-Recep Konuk, Turkcell, AFAD, Bartın Gazetesi, Yeni Asır Gazetesi, Yeni Adana Gazetesi, Güler Sabancı, Lowe İstanbul Ajansı, hurriyet.com.tr, Seferihisar Belediyesi, Arçelik."
Uluslararası Dostluk ve Barış Oskarları
Yüksek İstişare Kurulu'nun "Uluslararası Dostluk ve Barış Oskarları" kategorilerindeki ödüllerine ise Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama layık görüldü.
Ödüller, gelecek ay Ankara’da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...