Tgrt Haber
11 Temmuz 2015 19:18

Eski Bakan Karaöz, Muğla tarihini anlattı

Eski bakanlardan İlyas Karaöz, Muğla tarihinin ve eğitim çalışmalarının anlatıldığı bir kitap yazdı

Eski Bakan Karaöz, Muğla tarihini anlattı
bakan, muğla,

Eski Devlet ve Tarım Bakanlarından İlyas Karaöz, "Muğla Tarihi ve Cumhuriyetin 50. yılında Muğla Milli Eğitiminde Gelişmeler ve Yükseköğretim Çalışmaları" adlı kitap yazdı. Karaöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuva-yi Milliye döneminden Cumhuriyetin 50'nci yılına kadarki süreçte Muğla'nın tarihi ve kentteki eğitim çalışmaları hakkındaki gelişmeleri, kitabına yazdığını söyledi.

Muğla'nın Yatağan ilçesi doğumlu 94 yaşındaki eski Bakan Karaöz, kitabını gençlere yaşadıkları kent hakkında bilgi vermek, o dönemi yaşamış kişinin tecrübelerini aktarmak amacıyla yazdığını belirtti.

Bakan olarak görev yaptığı dönemlerde kente önemli hizmetler kazandırdığını anlatan Karaöz, bunların da kitapta yer aldığını kaydetti.

Kitabın ilk baskısının 500 adet basıldığını ve bunların da Yatağan'daki okul kütüphanelerine, kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum temsilcilerine ücretsiz dağıtılacağını dile getiren Karaöz, ikinci baskıyı da kent genelinde ücretsiz dağıtmayı planladığını bildirdi.

Eski Bakan Karaöz, kitabın gençlere Muğla'nın geçmişi açısından önemli bilgiler sunacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...