Tgrt Haber
15 May 2022 09:23 - Güncelleme : 15 May 2022 10:12

Ukrayna adına sınır dışında ilk zafer: Eurovision

Doğu Avrupa'da savaş sürerken Ukrayna adına sınırlar dışından ilk galibiyet Eurovision şarkı yarışmasından geldi. Geleneksel kıyafetler ve girişteki ezgilere rap müziğini de ekleyen Kalush Orchestra’ya birincilik "Stefania" isimli şarkı ile geldi

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna adına sınır dışında ilk zafer: Eurovision
ukrayna,Kalush Orchestra,Eurovision,Stefania

İtalya'nın ev sahipliğinde Torino’da düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasının galibi bu yıl Ukrayna oldu. Stefania adlı şarkı ile yarışmada Ukrayna'yı temsil eden Ukraynalı Kalush Orchestra adlı grup, seyirci ve jüri tarafından toplamda 631 puan aldı. 2003'ten bu yana Eurovision'a katılan Ukrayna daha önce 2004 ve 2016'da birinci olmuştu.

https://twitter.com/Eurovision/status/1525615613950959616

Ukrayna'nın ardından ikinci İngiltere olurken İspanya ise ilk üçe girdi. İspanya’nın ardından İsveç 4. olurken 5. ise Sırbistan oldu. Öte yandan Almanya yarışmaya katılan ülkeler arasında en düşük puanı alarak finali tamamladı.

25 ÜLKE FİNALDE YARIŞTI

Eurovision'a bu yıl 41 ülke katıldı, finale ise 25 ülke kaldı. Finalde yarışan ülkeler arasında İtalya, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, İsviçre, İsveç, Norveç, İzlanda, Ukrayna, Litvanya, Moldova, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Azerbaycan, Polonya, Finlandiya, Estonya, Ermenistan ve Avustralya yer aldı.

JÜRİ İNGİLTERE DEDİ

Eurovision 2021'in birincisi İtayan grup Maneskin final gecesine özel sahne aldı. Seyirci oylarından önce açıklanan jüri oylarına göre ise İngiltere en yüksek oyu aldı.

RUSYA’YA UKRAYNA YASAĞI

Avrupa Yayın Birliği (EBU) bu yıl Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle, Rusya'nın Eurovision'a katılmasını yasakladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...