Tgrt Haber
24 Eylül 2021 15:16

Ferhat Ünlü'den yeni kitap: Kabil'in Torunu

TGRT Haber’in sunucusu ve yazar Ferhat Ünlü, yenilenen Kabil’in Torunu adlı kitabının Habil ve Kabil hikayesinin postmodern versiyonu olduğunu söyledi. Ünlü, “Tarih tekerrür ediyor. FETÖ de Türkiye’nin Kabil’iydi. Ailelerin kodlarına girerek aile bireylerini birbirine düşürdü ve düşmanlaştırdı” dedi.

Ferhat Ünlü'den yeni kitap: Kabil'in Torunu
Ferhat Ünlü,Kabil&tt2;in Torunu

TGRT Haber’de hafta sonu Ana Haber Programını sunan gazeteci yazar Ferhat Ünlü’nün ilk baskısı 2011 yılında yapılan Kötü Roman’ın gözden geçirilmiş ikinci baskısı Kabil’in Torunu faflarda yerini aldı. TGRT Haber’de Cem Küçük ve Aslı Hünel ile Günaydın Türkiye Programına konuk olarak katılan Ünlü, kitabın iyilikle kötülüğün kadim savaşını simgeleyen Habil ve Kabil hikayesinin postmodern versiyonu olduğunu söyledi. 

KARAKTER TÜRK AYDININI SİMGELİYOR

Kitabın Türk aydını üzerine bir eleştiri niteliği de taşıdığının altını çizen Ünlü, kitabın konusunu şöyle anlattı: Atatürk heykelleri yaparak zenginleşen bir adamın oğlu olan Barbaros Karadeniz, hamile karısını bir uçak kazasında kaybeder. Daha sonra ruh sağlığı bozulur, bir şehirlerarası otobüste yolculuk yaparken şoförü kafasından vurup intihar etmeyi düşünür. Ancak bu kararından vazgeçer ve Türkiye’yi kökten değiştirecek bireysel terör eylemleri gerçekleştirmeyi planlar ve bunu hayata geçirmek için çeşitli adımlar atar. Peşine düşen görevlilerden kurtulabilmek için devleti karıştıracak psikolojik harekât faaliyetlerine de girişiyor. Barbaros’un peşine düşense istihbaratta görev alan kardeşidir.”  

Ferhat Ünlü'den yeni kitap: Kabil'in Torunu

FETÖ, TÜRKİYE’NİN KABİL’İ  

Ünlü, kitabın Türkiye’de yaşanan siyasi ve toplumsal olayları yansıttığını ve iyi ile kötülüğün savaşının her zaman tekerrür ettiğini kaydetti. “Tarih boyunca çatışmalar ve paradokslar Türkiye’de de çok yaşandı” diyen Ünlü, özellikle FETÖ’nün ailelerin kodlarına girerek aile bireylerini birbirinden ayırdığına ve düşmanlaştırdığına dikkat çekti. Ünlü, iyi ile kötünün birbirine karıştığı bir dönemden geçtiğimizin altını çizerek “Artık iyilik ile kötülüğü siyah ile beyaz gibi ayıramıyoruz. Hayatta her şey silikleşiyor” dedi. 
 Kitaplarının sinema filmine uyarlanmasına yönelik çalışmalar da yaptığını kaydeden Ünlü, özellikle bu bağlamda İlahi Kripto adlı kitabı üzerinde çalıştıklarını söyledi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...