Tgrt Haber
24 Kasım 2021 17:25

Harry Potter'ın yönetmeni yıllar sonra açıkladı! Değiştirmek istediği 'tek' detay

Dünyada en başarılı fantastik filmler arasında yerini alan Harry Potter serisinin yönetmeni Chris Columbus, Felsefe Taşı filminde yıllardır aklını kurcalayan ve tek değiştirmek istediği detayı açıkladı. Columbus, "Bu konuda yeteri kadar dürüst davrandık mı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Harry Potter'ın yönetmeni yıllar sonra açıkladı! Değiştirmek istediği 'tek' detay
Harry Potter,Harry Potter Felsefe Taşı,Yönetmen,Fantastik,Harry Potter serisi

Dünyaya fantastik filmleri sevdiren, oyuncularının izleyicilerle birlikte büyüdüğü Harry Potter'ın ilk filmi Felsefe Taşı'nın bu sene 20. yıldönümü kutlandı. Harry Potter’ın kitaplarını muhteşem bir şekilde beyaz perdeye uyarlayan filmin yönetmeni Chris Columbus, geçmişe şöyle bir bakınca içinde ukde kalan ve Felsefe Taşı (Philosopher's Stone) filminde önemli bir detayı değiştirmek istediği belirtti.

Independent’ın haberine göre, Harry Potter serisinde Felsefe Taşı (Philosopher's Stone) ve Sırlar Odası'nın (Chamber Secrets) yönetmenliğini yaptığı Chris Columbus’un Polygon’a verdiği röportajda büyük bir başarı elde etmesine rağmen yılardır hala bir noktanın beynini kemirdiğini ifade etti.

Harry Potter’ın ilk 2 serisinin yönetmeni Columbus, Felsefe Taşı’nın çekildiği 2001 yılında oyuncuların 16 yaşından küçük olmasından kaynaklı protezle oyunculuk yapmasının yasak olduğunu belirtti.

Harry Potter'ın yönetmeni yıllar sonra açıkladı! Değiştirmek istediği 'tek' detay

"BU KONUDA YETERİ KADAR DÜRÜST DAVRANDIK MI BİLMİYORUM"

Bu yasaktan kaynaklı daha basit makyaj teknikleri kullanıldığını belirten yönetmen Columbus, Harry Potter’ın ünlü yara izinin tasarımını yapmanın çok zor olduğunun ve doğru yapılıp yapılmadığından bir türlü emin olamadığını söyledi. Columbus, önüne adeta set gibi dizilen bu engellerden dolayı yapılan yara izinin asla hayalindeki gibi gerçeklik taşımadığını ve eğer yapabilseydi geri dönüp bu ayrıntıyı değiştirmek istediğini belirtti.

Harry’nin yara izini doğru biçimde yapmanın inanılmaz derece zor olduğunu belirten Columbus, “Bu konuda yeteri kadar dürüst davrandık mı bilmiyorum. Ama aylarca bununla uğraştık. 16 yaşından küçük çocuklarla çalışırken o zamanlar protez kullanılamıyordu. Gerçek yara izi gibi görünen bir protez kullanamadık. Geri dönüp ince ayar yapabilmeyi istediğim tek önemli ayrıntı bu” dedi.

Harry Potter'ın yönetmeni yıllar sonra açıkladı! Değiştirmek istediği 'tek' detay

'HARRY POTTER VE FELSEFE TAŞI' SERİNİN ARASINDA EN ZORLUSUYDU

Milyonlarca hayranı bulunan Harry Potter serisinde Felsefe Taşı beyaz perdeye taşındığı sırada sadece 4 kitabının yayınlanmış olması, ilk filmin çekimlerini diğer filmlere göre daha zorlu hale getirdi. Columbus’un aksaklıkları ve zorlukları belirtmesine rağmen dünyada en başarılı fantastik eserler arasında yerini alıyor. Harry Potter serisinin bu başarıyı 20 yıl geçmesine rağmen elinde bulundurması ne denli büyük bir yapıt olduğunu gözler önüne seriyor.

İşte sizi 2001 yılına götürecek Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın fragmanı:

HARRY POTTER SERİSİ VE YÖNETMENLERİ

Harry Potter ve Felsefe Taşı 2001 - Chris Columbus
Harry Potter ve Sırlar Odası 2002 -Chris Columbus

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı 2004 - Alfonso Cuarón

Harry Potter ve Ateş Kadehi 2005 - Mike Newell

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı 2007 - David Yates
Harry Potter ve Melez Prens 2009 - David Yates

Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 2010 - David Yates
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 2011 - David Yates

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...