Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2014 10:15

Heykeltraşlar 'Kum Festivali'ne hazırlanıyor

8'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali için 12 ülkeden 25 sanatçı, eserlerin yapımına başladı.

Heykeltraşlar 'Kum Festivali'ne hazırlanıyor
Heykeltraşlar, kum festivali, antalya kum heykel festivali, sanatçılar, eserler

Festival direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Lara Beach'te düzenledikleri festivalin dünyanın en büyük kum heykel festivallerinden biri olduğunu söyledi. 12 ülkeden 25 heykeltraşın 3 hafta sürecek çalışma ile 100'den fazla kum heykel yapacaklarını bildiren Karaca, "Bu yılki temamız İmparatorluklar-2 olarak belirlendi. Geçen yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerimizden büyük ilgi gören bu temayı, yer veremediğimiz imparatorlukları ele alarak bu yıl da sürdürdük" dedi. Festivalin 1 Mayıs'tan itibaren kapılarını ziyaretçilere açacağını belirten Karaca, geceleri özel ışıklandırma ve müzikle ziyaretçiler için masalsı bir ortam oluşturacaklarını dile getirdi.  Bu yıl, önceki yıllardan farklı olarak etkinlik alanında özel bir mekan oluşturduklarınına işaret eden Karaca, kale şeklinde tasarlanan alanda çocuklar için bir çalışma alanı düzenleneceğini ifade etti. Karaca, şunları söyledi:
"Çocuklara heykeltraş eşliğinde 45 dakikalık bir çalışma yaptırılacak. Etkinlik sonunda ilk sanat eserlerini yapan çocuklara özel bir sertifika verilecek. Böylece belki de geleceğin heykeltraşları olacak çocuklara kum heykellerin önemli eserlerini görmenin yanı sıra, kuma temas edip, özel bir etkinliğe katılma fırsatı vermiş olacağız." Karaca, festivalin kültür ve sanatın en eğlenceli hali olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...