Tgrt Haber
31 Mart 2014 17:46

Hollywood'da Türkiye tanıtıldı

ABD'nin Los Angeles kentinde bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Film Komisyonları Birliği Lokasyon Fuarı'nda, Türkiye'nin film platosu olabilecek cazibe mekânları Hollywood'lu film yapımcılarına tanıtıldı.

Hollywood'da Türkiye tanıtıldı
ABD, los angeles, hollywood, Kültürel Etkinlikler haberleri, Kültürel Etkinlikler,

Dünyanın en büyük film şirketlerinin bulunduğu Los Angeles'ta Hollywood yapımcılarına çekecekleri yüksek gişeli filmlerde plato olarak kullanmaları için Türkiye'nin cazibe mekânları tanıtıldı. Bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Film Komisyonları Birliği Lokasyon Fuarı'nda Hollywood filmlerinin yapımcılarını çekmek için ülkeler birbiriyle yarışırken, Türkiye de fuarda bir stantla yer aldı.  Türkiye Film Komisyonu Derneği Başkan Yardımcısı ve Los Angeles Temsilcisi Erdal Aktan, film sektöründe yer pazarlamasının önemine değinerek, Türkiye'nin bu alanda biraz geri kaldığını ancak tanıtımını daha etkili yaparak bu açığı kapatmaya çalışacaklarını söyledi. Aktan, "Amerika'da her eyaletin bir film komisyonu var. Bu alanda ülkemiz maalesef şimdiye kadar yetersiz kalmış. Dünyanın çeşitli ülkelerinden film yapımcıları hizmet almak istediklerinde, ilk olarak bu komisyonları arıyor. Türkiye'de muhatap bulamamaları bir eksiklikti, biz de bundan yola çıkarak Türk Film Komisyonu'nu kurduk" diye konuştu.
Türkiye'ye ilgi artıyor
Bazı sahneleri Türkiye'de çekilen ve gişede büyük başarı sağlayan ‘Argo' ve ‘Skyfall' gibi filmlerin ardından yabancı yapım şirketlerinin ilgisinin Türkiye üzerinde yoğunlaştığını kaydeden yapımcılar, Türkiye'nin Ortadoğu ve Avrupa'yı bir arada yansıtabilen mekânlarıyla, sektörde farklı bir iddiaya sahip olduğunun altını çiziyor. 6 kıtadan 300'ün üzerinde film komisyonunu temsil eden AFCI Uluslararası Film Komisyonları Birliği, 1975 yılından bu yana sektörü buluşturan önemli etkinliklere imza atıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...