Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ocak 2022 11:55

iPhone'u salla karanlığı aydınlat (Lumos): Harry Potter Hogwarts'a Dönüş'ün ardından herkes telefonuna sarıldı

Harry Potter’ın yılbaşında yayınlanan Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Harry Potter 20. Yıldönümü: Hogwarts'a Dönüş) özel gösteriminden sonra İphon’un sesli asistanı Siri’nin sesli komut özellikleri arasında yer alan Harry Potter büyüleri tekrardan ilgi odağı oldu.

iPhone'u salla karanlığı aydınlat (Lumos): Harry Potter Hogwarts'a Dönüş'ün ardından herkes telefonuna sarıldı
Harry Potter,Harry Potter Hogwarts&tt2;a Dönüş,iPhone

J. K. Rowling kaleminden çıkan bu fantastik dünya, 2001 yılında Harry Potter Felsefe Taşı filmi ile beyaz perdeye taşındı. 2000’li yıllarda pek çok kişiye hayatında unutulmaz izler bırakan yapımın 20. özel bölümü olan Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Harry Potter 20. Yıldönümü: Hogwarts'a Dönüş) filmi yeni yılla birlikte yayınlandı.

20. yıl şerefine vizyona giren Harry Potter Hogwarts'a Dönüş özel gösteriminden sonra tekrardan gündeme gelen sürprizlerin arasında İphone büyüleri de yer aldı.

iPhone'u salla karanlığı aydınlat (Lumos): Harry Potter Hogwarts'a Dönüş'ün ardından herkes telefonuna sarıldı
iPhone'un sesli asistanı Siri'yi aktifleştirdikten sonra ışık büyüsü Lumos'u yapmak mümkün. Bu şekilde sadece "Lumos" diyerek cihazınızın el fenerini açabilirsiniz

İPHONE'U SALLA KARANLIĞI AYDINLAT

iPhone'un sesli asistanı Siri'yi aktifleştirdikten sonra ışık büyüsü Lumos'u yapmak mümkün. Bu şekilde sadece "Lumos" diyerek cihazınızın el fenerini açabilirsiniz. Ancak Lumos, iPhone'daki tek Harry Potter büyüsü değil.  El fenerini açtıktan sonra iPhone kullanıcıları onu kapatmak için bir başka Harry Potter büyüsü olan Nox'u da kullanabilir. Siri sayesinde her iki büyü de etkinleştirilebilir. Dolayısıyla kullanıcıların başka bir ayarlama yapmasına gerek yok.

FARKLI HARRY POTTER BÜYÜLERİ NASIL OLUŞTURULUR?

Özel gösteriminden sonra bilinen bu büyülerin aksine iPhone’daki Sesle Deneti özelliğini kullanarak daha ‘Farklı büyüler cihazda nasıl kullanılabilir?’ sorusu Harry Potter hayranları tarafından merak edilmeye başlandı.

Harry Potter sesli komutlarını kurmak için Ayarlar'a gidip Erişebilirlik'i etkinleştirmeniz gerekiyor. Burada yer alan Sesli Kontrol menüsündeki Komutları Özelleştir'i seçip Yeni Komut Oluştur bölümüne giderek kendi ifadelerinizle farklı komutlar oluşturabilirsiniz. Daha sonra kullanıcılar komutu etkinleştirdiklerinde yapılmasını istedikleri ilgili eylemi belirleyebilir. 

Örneğin, "Reducio" komutuyla medya sesini düşürmek bir Harry Potter hayranını epey havalı gösterebilir.  Aklınıza gelebilecek pek çok farklı büyü de bu yolla etkinleştirilebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...