Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 15:24

'İstanbul Dünya Miras Komitesi'ne ev sahipliği yapacak'

Bakan Çelik, 2016'da düzenlenecek 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nın, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenleneceğini bildirdi.

'İstanbul Dünya Miras Komitesi'ne ev sahipliği yapacak'
istanbul,kültür,

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'ndan, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile Efes'in Dünya Miras Listesi'ne alınmasının ardından bir güzel haber daha geldiğini belirtti.Gelecek yılki toplantının Türkiye'de yapılacağının duyurulduğunu kaydeden Çelik, "2016'da 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda ev sahibi Türkiye. Medeniyetlerin başkenti İstanbul'da toplanacak Komite, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday dosyaları görüşüp karara bağlayacak" ifadesini kullandı.  Dünya Miras Komitesinin işleyişi gereği toplantıların başkanlığını Türkiye'nin yürüteceğini bildiren Çelik, "Dünya Miras Listesi'nin seneye İstanbul'da belirlenecek olması ülkemiz adına önemli bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...