Tgrt Haber
08 Haziran 2022 12:15 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 12:24

Batman’in ezeli düşmanı Joker geri dönüyor! Joker: Folie à Deux senaryosu görüldü

2019’da 1 milyar dolar hasılatıyla ilk 18 yaş sınırlı film olarak sinema tarihine geçen ‘Joker’ geri dönüyor.  Ünlü yönetmen Todd Phillips sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Joker filminin ikincisi için hazırlıklara başladığını duyurdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Batman’in ezeli düşmanı Joker geri dönüyor! Joker: Folie à Deux senaryosu görüldü
,Todd Phillips,Joker: Folie à Deux,joker

Batman’in ezeli düşman Joker geri dönüyor. 2019 yılında gösterime giren ‘Joker’ filminin yönetmeni olan Todd Phillips ikinci filmin Joker: Folie à Deux ismine sahip senaryosunun kapağını ve başrol oyuncusu Joaquin Phoenix'in senaryoyu okurken fotoğrafını paylaştı. İkinci filmin konusuyla ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı ancak “Folie à Deux”un iki kişilik delilik anlamına gelmesi dikkat çekti.

Batman’in ezeli düşmanı Joker geri dönüyor! Joker: Folie à Deux senaryosu görüldü

1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA HASILAT YAPTI

Dünya genelinde 1 milyar dolar hasılata ulaşan film, vizyonda kaldığı süre boyunca oldukça çok konuşuldu. Filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix’e Oscar ödülü kazandıran film 11 Dalda Oscar adayı oldu. Filmin daha önce tek bir film olarak kalacağı ifade ediliyordu. Ancak film vizyona girip gişede dikkat çekince ikinci bir film beklentisi oluştu. Bu söylentilere ilişkin Todd Phillips önümüzdeki günleri işaret etmişti.

Batman’in ezeli düşmanı Joker geri dönüyor! Joker: Folie à Deux senaryosu görüldü

JOKER FİLMİNİN KONUSU

Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck, toplum tarafından yok sayılıp dışlanmış biridir ve dolayısıyla yapayalnız bırakılmıştır. Sürekli olarak birileriyle bağ kurma isteği içinde olan Arthur, hayatını taktığı iki maskeyle geçirir. Gündüzleri, hayatını idame ettirebilmek için palyaço maskesiyle dolaşırken geceleri ise hayatından silip atması asla mümkün olmayacak bir maske takar. Arthur babasız büyümüştür, annesi ise en yakın arkadaşıdır. Ayrıca annesi Arthur’u Happy adıyla çağırır. Annesinin onu Happy ismiyle çağırması her ne kadar içindeki acıyı gizlemeye yardımcı olsa da toplum tarafından gördüğü zorbalıklar Arthur’un toplumdan uzaklaşmasına ve aykırı bir karaktere bürünmesine neden olacaktır. Zamanla psikolojik anlamda tehlikeli sularda yüzmeye başlayan Arthur, kendini birden Gotham şehrinin suç ve kaosunun ortasında bulacaktır ve böylece Arthur olmaktan çıkıp Joker karakterine bürünür.

FİLMİN OYUNCULARI

  • Joaquin Phoenix: Arthur Fleck / Joker
  • Robert De Niro: Murray Franklin
  • Frances Conroy: Penny Fleck
  • Zazie Beetz: Sophie Dumond
  • Shea Whigham: Detective Burke
  • Brett Cullen: Thomas Wayne

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...