Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2022 14:00 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 14:18

Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti!

Dün sabah evinde düştükten sonra hastaneye kaldırılan 61 yaşındaki Latif Demirci sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.  "Muhlis Bey", "Arap Kadri" ve "Press Bey" gibi pek çok tiplemeyle güncel konulara değinen, karikatürist Latif Demirci’nin ölümü sevenlerini hüzne boğdu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti!
,karikatürist

“Gırgır” ve “Fırt” dergilerine yaptığı çizimlerle meslek hayatına adım atan Latif Demirci, bir süre önce geçirdiği kalp ameliyatının ardından dün sabah evinde düştü. Hastaneye kaldırılan Demirci bugün saat 06.00’da hayata gözlerini yumarken siyasetçiler, basından dostları, arkadaşları ve sevenleri de Demirci'nin karikatürleriyle birlikte başsağlığı dileklerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

FAHRETTİN ALTUN’DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çizdiği karikatürlere sayfaları sığdıran, halen hafızalarda olan unutulmaz tiplemelere imza atan Karikatürist Latif Demirci'nin vefatını teessürle öğrendim. Merhuma yüce Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

LATİF DEMİRCİ KİMDİR?

"Gırgır" ve "Fırt" dergilerine yaptığı çizimlerle meslek hayatına adım atan Latif Demirci, "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Canavar Koyun Orhan", "Arap Kadri", "Press Bey" ve "Tarzan" gibi karakterlerin çizerliğini yaptı. Kurduğu "Hıbır" ve devamı olan "HBR Maymun" mizah dergilerinin kapanmasından sonra gazete ve dergiler için çizmeye başlayan Demirci, 1990'lı yıllarda yurt içi ve yurt dışında karikatür sergileri açtı. Kitap kapağı, poster ve çizgi film gibi çalışmalarda da yer alan çizer, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların kadrolarında yer aldı ve uzun süre Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...