Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2014 18:22

Kocaeli'ye gelen çocukların uçurtma keyfi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında Macaristan'dan Kocaeli'ye 28 çocuk, düzenlenen etkinlikle ilk defa uçurtma uçurma imkanı buldu.

Kocaeli'ye gelen çocukların uçurtma keyfi
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, macaristan, uçurtma şenliği, Kültürel Etkinlikler haberleri, Kültürel Etkinlikler,

İzmit Thököly İmre Dostluk Derneği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Kocaeli Temsilciliğince düzenlenen uçurtma şenliği, Macar Kralı Thököly İmre ve Macar Kraliçesi İlona Zrinyi'nin yaşadığı Başiskele ilçesinin Karatepe köyünde gerçekleştirildi. Macaristan'dan öğretmenleriyle birlikte gelen 28 çocuk, Karatepe köyünde Türk çocuklarıyla buluşarak Thököly İmre ve İlona Zrinyi anıtını ziyaret etti. Ardından uçurtma şenliğinin yapılacağı alana geçen konuklar, Türk çocuklarıyla birlikte Macaristan ve Türkiye bayraklarının bulunduğu uçurtmaları aileleri ve öğretmenleriyle uçurdu. İzmit Thököly İmre Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı ve ÇEKÜL Vakfı Kocaeli Temsilcilisi Numan Gülşah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dolayısıyla Macaristan'dan gelen öğrencilerle bir uçurtma şenliği düzenlediklerini söyledi. Uçurtmaların üzerinde Türk ve Macar bayraklarının olduğunu dile getiren Gülşah, etkinliğin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmesi ve geliştirmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Gülşah, şenliğin Karatepe köyünde düzenlemelerinin de anlamlı olduğunu ifade ederek, "Macar Kralı İmre Thököly ve İlona Zrinyi , 2. Viyana Kuşatması sonrasında ülkeleri Avusturya tarafından kuşatılınca zorunlu olarak İzmit'e gelen ve burada uzun zaman kalan Macaristan'ın iki özgürlük kahramanlarıdır. Bu kahramanların anısına burada 6 yıl önce Türk Macar Dostluk Derneği'ni kurduk. Macar çocukları uçurtmayı hiç bilmiyorlarmış çünkü Macaristan'da tepe olmadığı için ovada da uçurtma uçuramıyorlar. Bu etkinlikte ilk defa uçurtmayla tanışmış oldular" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...