Tgrt Haber
25 Kasım 2021 11:43

Kuzey Kore'de akıllara durgunluk veren Squid Game cezası

Kuzey Kore'ye dair ortaya atılan bir iddia duyanların ağzını açık bıraktı. Güney Kore yapımlı Squid Game dizisini kaçak bir şekilde ülkeye sokan kişinin kurşuna dizileceği öne sürüldü. Kim Jong-un, diziyi izleyenlere de ceza yağdırdığı söyleniyor.

Kuzey Kore'de akıllara durgunluk veren Squid Game cezası
kuzey kore,squid game,güney kore,dizi,suç,ceza

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore'de yasak olan, Güney Kore yapımlı Squid Game dizisinin ülkeye kaçak olarak sokuldu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise hem diziyi ülkeye kaçak olarak sokan kişiye hem de izleyenlere vereceği iddia edilen ceza akıllara durgunluk verdi. 

New York Post'un Radio Free Asia'dan alınan bilgilere dayandırdığı haberine göre, Squid Game dizisini Kuzey Kore'ye kaçak olarak USB ile sokan kişi, kurşuna dizilecek. Diziyi satın alıp izleyenlere ise ceza yağacak. Hatta bir gence, ömür boyu hapis cezası, bazı öğrencilere ise 5 yıl kampta çalışma cezası verildi. Bir başka iddiaya göre, diziyi izlemesi için evini açan öğretmenler de cezadan nasibini alacak. Öğretmenler ve okul yöneticilerinden bazıları ise gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle işlerinden atıldı ve madenlerde çalışmaya gönderildi.

Kuzey Kore'de akıllara durgunluk veren Squid Game cezası

KUZEY KORE'DE BU İLK DEĞİL

Kuzey Kore'de bu ilk infaz değil, daha önce de Güney Kore yapımlarını ülkeye sokan kişiler için idam kararı verilmişti. 'Kapitalist ürünlere' savaş açan Kuzey Kore'de bu kültürü temsil eden ne varsa yasaklanmıştı.

Parti gazetesi Rodong Sinmun'da konu ile ilgili yayınlanan yazıda şu ifadeler yer vermişti;

''Tarih bize, eğer kendi yaşam tarzımıza bağlı kalmazsak, bir ülkenin ekonomik ve savunma gücü ne olursa olsun savunmasız hale gelebileceği ve sonunda nemli bir duvar gibi çökebileceği çok önemli bir ders veriyor.''

Yazıda 'Kapitalist yaşam tarzının en ufak belirtisine karşı dikkatli olmalı ve onlardan kurtulmak için savaşmalıyız' ifadesi yer almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...