Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2013 15:54

'Mandela, Özgürlüğe Giden Yol' şubatta vizyonda

'Mandela, Özgürlüğe Giden Yol' şubatta vizyonda

'Mandela, Özgürlüğe Giden Yol' şubatta vizyonda
'Mandela, Özgürlüğe Giden Yol, şubatta vizyonda,

Güney Afrika'nın hayatını kaybeden efsanevi lideri Nelson Mandela'nın yaşamını konu alan "Mandela: Özgürlüğe Giden Yol" filmi, Şubat 2014'te vizyona girecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, MGbeyond ithalatıyla Türkiye'de vizyona girecek film, 120 kopya ile ülke genelindeki sinemalarda gösterilecek. Filmin 90 kopyası Türkçe, 30 kopyası da Kürtçe altyazı seçeneğiyle, izleyiciyle buluşacak. Türkiye'de "Kürtçe altyazıyla vizyona giren ilk yabancı film" olma özelliğini taşıyan "Mandela: Özgürlüğe Giden Yol"un sokak afişleri de Diyarbakır'da asıldı.  
Yönetmenliğini Justin Chadwick'in üstlendiği filmde, Mandela'yı Pasifik Savaşı, Prometheus, Thor gibi yüksek bütçeli filmlerde rol alan İngiliz oyuncu İdris Elba, Winnie Madikizela Mandela'yı ise Karayip Korsanları ve James Bond'un son serisi Skyfall ile dikkati çeken Naomie Harris canlandırıyor.  Hayatını ayrımcılığa karşı mücadeleye adayan Mandela'nın, siyaseti bıraktıktan sonra kaleme aldığı otobiyografisinden beyaz perdeye aktarılan film, liderin tüm hayat hikayesini anlatan ilk film olma özelliğini taşıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...