Tgrt Haber
29 Aralık 2021 14:40

Korsan Matrix Resurrections gişeyi solladı

Geçtiğimiz hafta sinemalarda gösterime giren Matrix Resurrections, gişede beklediği başarıyı elde edemedi. Ama korsan olarak en çok indirilen film oldu. Bu durum Warner Bros'un filmi aynı anda dijital platformlarda yayınlama stratejisinin tartışılmasına neden oldu.

Korsan Matrix Resurrections gişeyi solladı
Matrix Resurrections,,sinema,

Matrix üçlemesinin 18 yıl sonra gelen devam filmi Matrix Resurrections, vizyona girdi. Hem sinemalarda hem de dijital platformda aynı anda gösterildi. Ancak film gişede beklediği başarıyı elde edemedi. Ama korsan olarak en çok indirilen film oldu.

Warner Bros.'un filmi sinemalarla aynı anda dijital platformda da yayınlama kararı, filmin bilet satışlarını kötü yönde etkiledi. Şirket pandemi nedeniyle sinemada ve dijitalde aynı anda stratejisi dezavantajını yaşıyor. Bu durum Warner Bros'un stratejisinin tartışılmasına neden oldu.

Matrix Resurrections, Warner Bros.'un bu stratejiyi uyguladığı son büyük filmiydi. Ancak ilerleyen dönemde bu uygulamaya devam edip etmeyecekleri henüz bilinmiyor.

Korsan Matrix Resurrections gişeyi solladı

MATRİX EFSANESİNE “ROMANTİK” İLAVE

Bir zamanların efsane filmi yeniden çekildi. Yıllar evvel işlediği temalar şimdilerde gerçek olmaya başlayan Matrix efsanesi, yeniden doğdu. Lana Wachowski’nin tek başına çektiği film, uyandırdığı heyecana rağmen nostalji ile romantizm arasında sıkışıyor.

 

Beyazperdenin bilim kurgu klasiği Matrix, ilk defa 1999 yılında seyircilerle buluştuğunda, yapay zekâ henüz bizi şaşırtacak raddeye gelmemiş, Mark Zuckerberg Metaverse’ü kuracağını açıklamamış, filmin yönetmenleri Wachowski Kardeşler, “queer” olmamıştı! Son 22 senede dünya çok değişti! İnsan ırkı da bu değişimden nasibini fazlasıyla aldı. Artık bir sanal platformun içerisine hapsolacağımız günler hiç de uzak görünmüyor. Ve işte böyle bir zamanda Matrix yeniden sinemaya geliyor. İnsanlığının makineler tarafından kurgulanan bir simülasyonun içerisinde hapsedilmesini merkezine alan “Matrix” bundan kurtulmaya çalışan adamın hikâyesine seyirciyi ortak ediyordu. Eser, hem görüntü teknikleri hem de felsefesiyle sinemada yeni kapıları araladı. Peş peşe çekilen filmlerle üçlemeye dönüşen seri; bugüne kadar üzerinde en fazla kafa patlatılan filmlerden biri oldu. Dahası repliklerinden deri kostümlerine kadar popüler kültürde derin izler bıraktı.

Korsan Matrix Resurrections gişeyi solladı

ROMANTİK HİKÂYE

Seyirciyle buluşan ve yönetmenliğini iki kardeşten Lana’nın tek başına üstlendiği “Matrix Resurrections” ise bu mirası romantik bir hikâyeyle harmanlayarak seyirciye sunuyor. İlk filmlerin yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u Neo ve Trinity rollerinde yeniden bir araya getiren eserde; Yahya Abdul-Mateen, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas ve Jada Pinkett Smith de rol alıyor.

KEANU REEVES'İN KAZANCI DUDAK UÇUKLATTI

Filmin vizyona girmesiyle başrol oyuncusu Keanu Reeves'in kazancı da gündeme geldi. The Matrix Resurrections'ın başrol oyuncusu Keanu Reeves'in filmlerden kazandığı para ağızları açık bıraktı. İlk iki filmden 120 milyon dolar kazanan oyuncu, yeni vizyona giren Matrix 4'den ise 14 milyon dolar aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...