Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2017 13:31

Mine Dağ’dan “Çırpınırdı Karadeniz”e muhteşem bir klip ve farklı bir yorum

Çırpınırdı Karadeniz muhteşem bir yorum ve etkileyici bir kliple yeniden sevenleri ile buluşuyor. 2645 İstanbul Müzik Abdullah Özdoğan’ın yapımcılığında, Mine Dev’in farklı yorumu ve Alişan Günay’ın klip yönetmenliğini yaptığı bu unutulmaz eser, müzik listelerinde üst sıralara iddialı bir girip yapmaya hazırlanıyor.

Mine Dağ’dan “Çırpınırdı Karadeniz”e muhteşem bir klip ve farklı bir yorum
mine dağ kimdir,

Oldukça hüzünlü bir hikayesi olan ve 20. yüzyıl Türk dünyasının en önemli müzik eserleri arasında sayılan “Çırpınırdı Karadeniz” Mine Dağ’ın muhteşem yorumu ile tekrar sevenleri ile buluşuyor. Alişan Günay’ın yönetmenliğini yaptığı klip de hem çekimleri hem de teması dikkat çekiyor. 
Türk dünyasının en sevilen eserlerinden biri olan Çırpınırdı Karadeniz’i yeniden yorumlamanın kendisini oldukça heyecanlandırdığını belirten Mine Dağ, “Yaptığımız bu çalışma benim içime sindi. Klip de tam istediğimiz gibi oldu. Sayın yönetmenimiz Alişan Günay ve ekibi büyük emek harcadı. Klipte Türk için önemli olan at ve kurt da yer alıyor. İzleyenler tarihimizi, cesaretimizi,  gerçek gücümüzü, kahramanlıklarımızı bu klipte bulacaklar. 2645 İstanbul Müzik’in yapımcılığında gerçekleştirdiğimiz çalışma bu içimize sinen bir çalışma oldu. Çırpınırdı Karadeniz Türk’ün gücünü, cesaretini ve kahramanlığını anlatan bir eser. Biz de bu eserle dosta düşmana Türk’ün kim olduğunu hatırlatmış oluyoruz” dedi.
Mine Dağ’ın yeniden yorumladığı Çırpınırdı Karadeniz 24 Mart tarihinden itibaren digital platformlarda yerini alıyor. Aynı gün tüm müzik kanallarında da parçanın klibi yayınlanmaya başlayacak. 

MİNE DAĞ KİMDİR ?
1975 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Mine Dağ eğitimini de bu ilde sürdürdü. Müzik hayatına amatör olarak başlayan Dağ, 1995 yılında Kahramanmaraş Musıki Cemiyeti’nde ud dersleri aldı. Korolarda solistlik de yapan Mine Dağ, 2003 yılından itibaren Mersin’de çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı. Aynı zamanda Türkiye’nin çeşitli illerinde konserler de gerçekleştiren Dağ, kendine ait işletmesinde de müziğe katkıda bulundu. 2016 yılında ilk single çalışması müzikseverlerle buluşan Mine Dağ, çalışmalarını halen İstanbul’da sürdürmektedir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...