Tgrt Haber
01 Aralık 2014 13:43

Mona Lisa'nın sırrı çözüldü mü?

Son yapılan araştırmalara göre dünyaca tanınan Mona Lisa'nın, Leonardo da Vinci'nin İtalya'ya köle olarak gelen Çinli annesi olduğu iddia edildi.

Mona Lisa'nın sırrı çözüldü mü?
mona lisa, monalisa'nın sırrı, mona lisanın gülümsemesi, mona lisa kimdir, Leonardo da Vinci, Leonardo da Vinci kimdir, Leonardo da Vinci mona lisa,

Bu iddia şu anda sanat çevrelerinin bir hayli meşgul ediyor. İddiayı ortaya atan Leonardo da Vinci'nin hayatı hakkında uzun yıllar araştırma yapan bir yazar.Medyalens'in geçtiği haberde, Leonardo da Vinci hakkında bir kitap yazan Angelo Paratico, ünlü sanatçının annesinin Çinli bir köle olduğunu söylüyor.South China Morning gazetesinde yer alan habere göre Leonardo da Vinci'nin annesinin Floransa'nın 30 km. yakınında bulunan Vinci kasabasına yerleşti ve 1452 yılında Leonardo'yu dünyaya getirdi. Angelo Paratico'nun iddiasına göre Caterina adını kullanan anne bu tarihten sonra kayıplara karıştı, çünkü o yıllarda bir kölenin aile hayatı kurması toplum kurallarına aykırıydı.Paratico, bu iddiasını desteklemek için rönesans dönemine ait kilise kayıtlarında yaptığı araştırmada İtalya ve İspanya'da çok sayıda Uzakdoğulu köle yaşadığını da sözlerine ekliyor.
Yazarın bu iddiasını kanıtlamanın tek yolu var, o da Floransa'da gömülen da Vinci ve ailesinden alınacak DNA örneklerinin incelenmesi… Leonardo da Vinci'ye Arap kökenli diyenler de olmuştu! Leonardo da Vinci ve Mona Lisa ile ilgili ortaya atılan iddialar yeni değil, 100 yıl öncesine kadar gidiyor. Sigmund Freud 1910 yılında Mona Lisa'nın da Vinci'nin annesinin portresi olduğunu, arka plandaki görüntülerin de Çin'e ait bir manzara olabileceğini söylenmişti.2002 yılında ortaya atılan bir başka iddiaya göre Da Vinci'nin kökeni Ortadoğuluydu.(SABAH)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...