Tgrt Haber
25 Aralık 2014 10:26

Müze kapılarında sıra beklemeye son

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze'nin ve bazı özel müzelerin biletleri, 1 Ekim itibarıyla www.biletix.com üzerinden satın alınabiliyor.

Müze kapılarında sıra beklemeye son
müze, sıra bekleme,

Müzekart, Müzekart+, Museum Pass ve müze bileti satışlarına 1 Ekim itibarıyla başlayan Biletix'in www.biletix.com internet sitesi üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze'nin ve bazı özel müzelerin biletleri satın alınabiliyor. Her yıl, 400'ün üzerinde organizatör tarafından düzenlenen 10 binden fazla etkinlik için 4 milyon adetten fazla bilet satışı yapan Biletix, müze biletleri satışında öncelikli olarak kar elde etmeyi amaçlamıyor. Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, hizmet kalitesini ileriye taşımak için sürekli yeni hizmet alanları üzerine çalıştıklarını ifade ederek, Müzekart ve müze biletleri satışının da bu yaklaşımdan doğduğunu söyledi.
Müzekart, Müzekart+, Museum Pass ve müze bileti satışlarına 1 Ekim itibarıyla başladıklarını dile getiren Erdine, uygulamayla gerek yerli gerekse yabancı tüketicilerden gelen talebe istinaden, dünyanın önde gelen biletleme markası Ticketmaster kuruluşu olarak biletleme alanındaki deneyim ve bilgiyi ülkenin yararına kullandıklarını, Türkiye'nin tanıtımına ve turizmine katkıda bulunduklarını belirtti.
Erdine, halihazırda turizm acenteleri üzerinden müzeye giriş bileti satıldığına işaret ederek, "Biletix olarak bu anlamda yerimiz farklı. Hem bu hizmeti Türkiyemize borcumuz olarak görüyor hem de bağlı bulunduğumuz Ticketmaster International'ın uluslararası erişim gücünü kullanmak istiyoruz. Hedefimiz, Türkiye'ye gelecek ve sayıları gittikçe artan bağımsız turistlere bu satışı gerçekleştirmek" dedi.
Seçenekleri artırmak için çalışıyoruz
Biletix müşterilerinin, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzelerin, İstanbul'daki Askeri Müze'nin ve bazı özel müzelerin biletlerini www.biletix.com üzerinden satın alabildiğini belirten Erdine, bunu geliştirmek ve seçenekleri artırmak için çalıştıklarını söyledi.
Erdine, Biletix olarak her yıl, 400'ün üzerinde etkinlik organizatörü tarafından düzenlenen 10 binden fazla etkinlik için 4 milyon adetten fazla bilet satışı yaptıklarını kaydederek, "Müze biletleri satışında öncelikli amacımız kar elde etmek değil. Biletix üzerinden gerçekleşecek satışla kültür turizmine gönül veren turistlerimizin biletlerini kolaylıkla alarak ülkemizin güzelliklerinden en iyi şekilde faydalanmalarını amaçlıyoruz" diye konuştu.
İnternet üzerinden satın alınan biletler ve kartların kargoyla teslim edildiğini vurgulayan Erdine, müze biletlerini Biletix gişelerinden veya online satış sitesinden Müzekart, Müzekart+ ve Museum Pass kartlarını alan turistlerin, gezi planlarını önceden programlayabildiğini ve gezmek istedikleri müzelerin kapılarında sıra beklemeden, zamanlarını daha verimli kullanabildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...