Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2018 22:17

Nanette Fabray hayatını kaybetti

Tony ve Emmy ödüllü oyuncu ve şarkıcı Nanette Fabray, 97 yaşında California'daki evinde hayatını kaybetti.

Nanette Fabray hayatını kaybetti
kültür sanat,

Ruby Bernadette Nanette Fabares, sahne adıyla Nanatte Fabray hayatını kaybetti. 1920'de dünyaya gelen Amerikalı oyuncu ve şarkıcı kariyerine 1940’larda Broadway’de oynadığı Let’s Face It!” oyunuyla başladı. 1949 yılında “Love Life” isimli oyundaki performansıyla Tony Ödülü’ne uzandı. 1950’lerin ortasında yer aldığı “Caesar’s Hour” dizisiyle 3 Emmy Ödülü kazanan kazanan aktris, 1987 yılında Ekran Oyuncuları Birliği tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Daha ağırlıklı olarak televizyon dünyasındaki rolleriyle tanınan Nanette Fabray, “Westinghouse Playhouse”, “The Nanette Fabray Show”, “The Hollywood Squares”, “One Day at a Time”, “The Love Boat” ve “Coach” dizilerinde boy göstermişti.

Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda yıldızı bulunan oyuncu ayrıca “The Private Lives of Elizabeth and Essex”, “A Child Is Born”, “The Band Wagon”, “The Happy Ending”, “Amy” ve “Teresa's Tattoo” gibi filmlerde rol aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...