Tgrt Haber
18 Aralık 2019 07:21

Oscar hayali yine ‘kısa’ sürdü

Türkiye’nin Oscar hayali bu sene de gerçekleşmedi. 92. Akademi Ödüllerindeki dokuz kategori için kısa aday listeleri dün ilan edildi.

Oscar hayali yine ‘kısa’ sürdü
oscar adayı,,Bağlılık-Aslı

“Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde Türkiye’nin adayı olan yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun “Bağlılık-Aslı” filmi elenerek listeye giremedi. Kaplanoğlu “Bağlılık-Aslı” filminde çalışmakla anne olmak arasında kalan bir kadının yaşadıkları üzerinden, modern hayatın çıkmazlarına temas ediyordu. “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorisinde kısa listeye kalan filmler şöyle:
¥ The Painted Bird (Çekya)
¥ Truth and Justice (Estonya) ¥ Les Misérables (Fransa) ¥ Those Who Remained (Macaristan) ¥ Honeyland (Kuzey Makedonya) ¥ Corpus Christi (Polonya) ¥ Beanpole (Rusya) ¥ Atlantics (Senegal) ¥ Parasite (Kuzey Kore) ¥ Pain and Glory (İspanya)
Yapılacak son elemeden sonra Oscar adayları 13 Ocak’ta ilan edilecek. Mükâfatlar ise 9 Şubat’ta yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...