Tgrt Haber
07 Ocak 2022 21:22

Oscar kazanan ilk siyahi aktör Sidney Poitier hayatını kaybetti

En iyi erkek oyuncu Oscar’ını kazanan ilk siyahi aktör olan Sidney Poitier, 94 yaşında hayatını kaybetti.

Oscar kazanan ilk siyahi aktör Sidney Poitier hayatını kaybetti
Sidney Poitier,Oscar,ödül

Aslen Bahamalı olan ve 1927’de ABD’nin Miami kentinde doğan Sidney Poitier 94 yaşında hayata gözlerine yumdu Poitier, 1958'de The Defiant Ones ile Oscar’a aday gösterilmesinin ardından 1963'te Tarladaki Zambaklar filmi ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

DENZEL WASHINGTON ÖVGÜ İLE BAHSETMİŞTİ

2001 yapımı Training Day adlı filmle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan ikinci siyahi aktör olan Denzel Washington, ödülünü aldığı sırada yaptığı konuşmada, Poitier'i överek, “Ben her zaman senin peşinde olacağım Sidney. Her zaman ayak izlerini takip edeceğim. Yapmayı tercih edeceğim başka bir şey yok efendim” ifadelerini kullanmıştı. Aynı törende Poitier ise, ABD sinemasına yaptığı katkılardan dolayı Onursal Akademi Ödülü almıştı.  

OBAMA TARAFINDAN NİŞAN VERİLMİŞTİ

Poitier, 1997'den 2007'ye kadar Bahamalar'ın Japonya Büyükelçisi olarak görev yapmış ve 2009'da eski ABD Başkanı Barrack Obama tarafından insanlığa katkılarından ötürü en yüksek sivil onur madalyası olan “Başkanlık Özgürlük Nişanı” verilmişti.

Oscar kazanan ilk siyahi aktör Sidney Poitier hayatını kaybetti

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...