Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2014 19:07

Öz Edebiyat Ödülü Küçük İskender'in oldu

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Küçük İskender'in oldu.

Öz Edebiyat Ödülü Küçük İskender'in oldu
edebiyat ödülleri, küçük iskender, can yayınları, can edebiyat ödülü,

Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci, Asuman Kafaoğlu Büke ve CanYayınları adına Sırma Köksal'dan oluşan Seçici Kurul, bu yıl yedincisi düzenlenen ödülün, Türk şiirine getirdiği özgün soluk ve şiir dilini geliştirmesinin yanında 30 yıl boyunca duruşundaki tutarlılık nedeniyle, Küçükİskender'e layık gördüğünü açıkladı. Ödül, 2 Nisan 2014 Çarşamba günü Pera Palas'ta düzenlenecek törenle Küçük İskender'e teslim edilecek. Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen jüri, bu yıl altı yıldır jüride bulunan Semih Gümüş'ü uğurlayıp Asuman Kafaoğlu-Büke'yi selamladı. 2008 yılından bugüne verilen ödül, Handan Börüteçene'nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15 bin TL'den oluşuyor. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan ve Cemil Kavukçu'ya verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...