Tgrt Haber
30 Nisan 2014 17:52

Özpetek'in filmine özel gala

Yönetmen Ferzan Özpetek'in filmi 'Kemerlerinizi Bağlayın'ın (Allacciate le Cinture) özel galası Diyarbakır'da yapıldı.

Özpetek'in filmine özel gala
ferzan özpetek, diyarbakır, İtalya, SİNEMA haberleri, SİNEMA,

Uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Yönetmen Ferzan Özpetek'in 10. filmi 'Kemerlerinizi Bağlayın'ın (Allacciate le Cinture) özel galası Diyarbakır'da yapıldı. İtalya'nın Lecce kentinde çekilen 13 yıllık bir evliliğin iyi ve kötü yönlerini anlatan ve kanserde erken teşhisin öneminin ön plana çıktığı filmin özel galası bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi. Galaya Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yanı sıra birçok sinemasever katıldı. Filmin gösterimi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özpetek, filmin galasına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, bununla Güneydoğu Anadolu'da 3 gala yapmış olduğunu söyledi. İtalya'nın Lecce kentine çok düşkün olduğundan iki filmini burada çektiğini belirten Özpetek, "İstanbul'da çekmeyi planladığım bir film var. Daha sonra Diyarbakır'da da bir film çekmekten memnuniyet duyarım'" dedi. Özpetek, filmde Kürt sanatçı Aynur Doğan'ın bir şarkısını kullanmasının herhangi bir amacı olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkısını hoşuma gittiği için filmde kullandım. Hiçbir amaçla yapmadım. O zamanlar filmin Diyarbakır'da gösterileceğini bile düşünmüyordum. Oyuncu seçiminde de bir planlama yapmıyorum. Hep içimden geleni yapıyorum. İçimden gelen oyuncuyu oynatıyorum. Montajcıya Aynur'dan 4 tane şarkı gönderdim. Sabah gittiğimde bunu bana dinletti 'filme ne kadar güzel oturuyor' diye." Diyarbakır'da çok güzel bir gün geçirdiğini dile getiren Özpetek, sabah turist gibi toplu dolaşmanın kendisini biraz rahatsız ettiğini kaydetti. Özpetek, şöyle devam etti: "Çünkü hiç kimseye söylemeden buraya gelip 4-5 gün dolaşmam, insanlarla görüşmem, konuşmam güzel olur. Çok daha güzel olur, şehri çok daha iyi tanıyabiliyorsunuz. Diyarbakır'a bana asıl sürpriz olan şey örneğin burada Süryani Kilisesi'ni gördüm. Burada çeşitli uygarlıkların, kültürlerin olması insanı etkiliyor. Kentte büyük bir zenginlik var. Onları göstermek, tanıtmak çok önemlidir."
'Benim için filmi izlemek çok zordu'
Kışanak ise Özpetek'e filmiyle Diyarbakır'da bulunmasından dolayı teşekkür ederek, bu etkinliğin kentin tanıtılmasına önemli katkı yapacağını söyledi. İzleyiciyi etkisine alan duyguyu çok güzel hissettiren bir film izlediğini ama izlerken de çok zor durumda kaldığını anlatan Kışanak,"Çünkü arka arkaya üç yakın arkadaşımı kanserden kaybetmiştim. Her şeyiyle yoğun bir duygu yaşattıran bir film izledik. Eminim bu filmin oluşturacağı etki son derece güçlü olacak" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...