Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 11:36

Prof. Dr. Sancar Nobel'i üniversitesine bağışladı

DNA onarımıyla ilgili çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını mezun olduğu İstanbul Üniversitesine bağışladı.

Prof. Dr. Sancar Nobel'i üniversitesine bağışladı
aziz sancar,

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreninin ardından Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İstanbul Üniversitesine bağışlamak üzere İÜ Rektörlüğü Mavi Salonda düzenlenen törene katıldı.Törende ilk olarak İÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri tarafından kısa bir müzik dinletisi yapıldı.Ardından Prof. Dr. Aziz Sancar’ın hayatını anlatan belgesel film gösterimi yapıldı.Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Madalyası ve Sertifikasını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a teslim etti. Prof. Dr. Aziz Sancar’a dünya bilimine yaptığı katkılardan dolayı İstanbul Üniversitesi tarafından "Onur Ödülü" ve plaket takdim edildi.

Takdimden sonra konuşan Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Üniversitemde birlikte çalıştığım Türk veya Amerikalı arkadaşlarım 'Harvard, Cambridge mezunuyum' dediklerinde, ben de 'İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindenim' diyorum. Bununla gurur duyuyorum. Beni yetiştiren Mardin’de aldığım ortaokul ve lise eğitimim ile İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde aldığım eğitim olmuştur. Dolayısıyla bugün bu madalya ve sertifikayı üniversiteme bağışlayarak aslında ödeyebildiğim ölçüde vefa borcumu da ödemiş oluyorum."

Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından İstanbul Üniversitesi’ne bağışlanan Nobel Madalyası ve Sertifikası, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünde sürekli olarak sergilenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...