Tgrt Haber
05 Mart 2014 19:22

Rızayev, 'Türk dünyası edebiyatla yakınlaşacak'

Anar Rızayev, Türk dünyası halklarının birbirlerine 'edebiyat köprüleri' ile yakınlaşacağını söyledi.

Rızayev, 'Türk dünyası edebiyatla yakınlaşacak'
Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev, kırgızistan'daki temasları, türk dünyası edebiyatla yakınlaşacak,

Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev, Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçiliği'nin daveti üzerine, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te temaslarda bulundu. Türk Dünyası Yazarlar Birliği Başkanı Rızayev, yaptığı açıklamada, Türk dili konuşan halkların birbirini tanıması için en kısa yolun edebiyat olduğunu ifade etti. Eskişehir'de geçen ay Türk Dili Konuşan Ülkeler Yazarlar Birliği'nin kurulduğunu hatırlatan Rızayev, Türk dilini konuşan ülke yazarlarının, Türk dünyasında yaşayan halkların birbirini daha iyi tanıması için edebiyat kitaplarını tercüme ederek okuma ve anlama fırsatını sağlayacaklarını, böylelikle halklar arasında edebiyat köprüsü kurulmuş olacağını söyledi.
Kırgız Devlet Bale ve Tiyatrosu'nda da "Azerbaycan'ın halk yazarı Anar Rızayev ile tanışma" gecesi düzenlendi. Rızayev'e eşlik eden Azerbaycan'ın ünlü halk sanatçısı Melekhanım Eyyubova da gecede hayranlarıyla buluştu. Rızayev, ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un mezarını da ziyaret ederek çiçek bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...