Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:37 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 10:37

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin vefat etti

Kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat geçiren ve hastanede yoğun bakımda tedavi altında tutulan yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Zengin’in vefat haberinin alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan başsağlığı mesajı yayımladı.

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin vefat etti
Kahramanmaraş,Şair,Yazar

Geçirdiği kalp rahatsızlığından dolayı 2 gün önce hastanede yoğun bakımı alınan 56 yaşındaki yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’den acı haber geldi. Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden Zengin’in vefatını, kardeşi yazar Salih Zengin sosyal medya hesabından duyurdu.

"ACIMIZ TARİFSİZ"

Zengin mesajında, "Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Zengin'in vefat haberini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan bir başsağlığı mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında, "Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun…" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1534071551250911232

İBRAHİM KALIN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Zengin’in vefat haberini öğrenen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Kalın, "Edebiyatımızın güzel kalemi, çocukların abisi ve arkadaşı, nahif kalbiyle pek çok insanın hayatına dokunan Mevlana İdris’in vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Gökkubbemizde hoş bir sada bırakan, gittiği yere yakışan güzel insan. Mekanın cennet olsun" dedi.

https://twitter.com/ikalin1/status/1534058745126346754

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...