Tgrt Haber
22 May 2014 10:50

Sanatçı robotlar sergide buluştu

Moskova'da Uluslararası İnteraktif Gösteri Sergisi 'Ballrobotov', dünyanın önemli bilim ve teknoloji uzamanının tasarımı olan dans edebilen, masa tenisi oynayabilen ve şiiir okuyabilen robotlarını buluşturdu.

Sanatçı robotlar sergide buluştu
moskova, İnteraktif Gösteri Sergisi, robotlar, Ballrobotov

Rusya’nın başkenti Moskova'da Uluslararası İnteraktif Gösteri Sergisi “Ballrobotov'', dünyanın önemli bilim ve teknoloji uzamanının tasarımı olan dans edebilen, masa tenisi oynayabilen ve şiiir okuyabilen robotlarını buluşturdu. ''İngiltere Yılı'' kutlamaları kapsamında, başkent Moskova Artplay Sanat Merkezi, ABD, Almanya, İngiltere ve Rusya'dan bilim ve teknoloji uzmanlarının taşarımlarını konuk ediyor. Yurtdışında birkaç ülkede sergilenen ve en kapsamlısının Moskova'da devam ettiği 'Ballrobotov, kapılarını ziyaretçilere açtığı günden itibaren 20 binden fazla konuğu ağırladı.
Özel olarak programlanış ve karşısındaki kişinin verdiği tepkilere göre hareket edebilen ''Titan'' adlı robot, serginin ilgi odağı oldu. Dans edebilen, şarkı söyleyebilen ve oyun oynayabilen ''Titan'' için sergide her gün üç özel gösteri seansı gerçekleştiriliyor. Boyu 2 metre olan robot, sevinç ya da üzüntü emareleri gösterebiliyor.  Masa tenisi yeteneği tasarlanan bir başka robot da sergide çocukların oyun maskotu haline geldi. Dizayn edilen bir sistemle gelen toplara ard arda raketle vuran robot, masa tenisi antrenmanı yapmak isteyenlere arkadaş olacak görselde tasarlanmış.  Sergide yüz estetiği ile bire bir aynı tasarlanmış robotlar yeralıyor. Saçı, kaşı, dudakları tıpkı bir insanı andıran robotların konuşurken verdiği mimikler, görenleri şaşırtıyor.  Çocuklar, bu robotların konuşması ve göslerini hareket ettirmesi karşısında gerçek oluş olmadıklarını el yordamı ile kontrol ediyorlar.  Duygusal tepkiler veren robot ''Tespian'' da şiir okuyor, masal anlatıyor. Konuklarla konuşup muhabbet etmenin, şarkı söylemenin yanı sıra gülmenin ve ağlamanın yanı sıra ziyaretçilerine ünlü edebiyatçıların eserlerinden de okuyor. Sergi, 15 Haziran'a kadar açık kalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...