Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2014 21:05

Selfie bu kezde televizyon dizisi oluyor

Oscar ödül töreninde dünyaca ünlü yıldızların çektiği fotoğrafla çılgınlığa dönüşen selfie şimdi de televizyon dizisi oluyor

Selfie bu kezde televizyon dizisi oluyor
oscar, ödül töreni, selfie, dizi,

Oscar ödül töreninde heykelciğe kavuşan sanatçıların çektiği fotoğrafla neredeyse çılgınlığa dönüşen 'selfie' şimdi de televizyon dizisi oluyor. Başrolde Doctor Who ile tanınan Karen Gillian var.
Popüler kültürün teknolojinin de desteğiyle hayatımıza kattığı 'selfie' kavramı bir süre daha gündemden inmeyeceğe benziyor. Tüm dünyadan milyonlarca kişinin dahil olduğu bu fotoğraf çekim yöntemiyle ilgili her gün yeni bir haber geliyor. Oxford sözlüğünün, "Bir kişinin telefon (mobil cihaz da denilebilir tabii) kullanarak kendi fotoğrafını çekmesi" olarak tanımladığı selfie için Türk Dil Kurumu da devreye girmiş, hem kendi ürettiği hem de kendisine gelen önerileri kamuoyuyla paylaşmıştı. Bilgi Çağı'ndan aktardığımız bu öneriler arasında hangisi daha çok kabul görür bilinmez ama selfie rüzgarı henüz dineceğe benzemiyor. The Chainsmokers isimli grup bu rüzgarın etkisiyle "#SELFIE" isimli bir şarkı yapmış ve bu şarkı oldukça beğenilmişti. Şimdiyse selfie, şansını farklı bir ortamda denemeye hazırlanıyor. Amerikan televizyon kanalı ABC, yine "Selfie" isimli bir televizyon dizisi çekeceğini açıkladı. Doctor Who'daki Amy Pond rolüyle adından söz ettiren Karen Gillian, yeni dizinin başrolünde oynayacak. Gillian'a, Star Trek'teki Sulu ve FlashForward'daki Demetri Noh rolleriyle tanınan John Cho ile bugüne kadar pek çok farklı dizide görünen Samm Levine eşlik edecek. Tam kadrosuna bu linkten ulaşabileceğiniz dizinin yayını başlayana kadar selfie aynı etkisini sürdürür mü bilemeyiz ama popüler kültürün yaygınlaşma hızını göstermesi açısından tarihin en önemli örneklerinden biri olduğu kesin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...