Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2022 15:40 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 09:29

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

En çok izlenen film türleri arasında yer alan bilim kurgu filmleri üzerine yazılmış yüzlerce senaryo var. Ancak yıllar geçse de popülerliğini yitirmeden aynı heyecanla izlenen bazı filmler var ki IMDB listenin üst sıralarındaki yerini kimseye kaptırmıyorlar. Bu listede yer verdiğimiz filmlerden izlemediğiniz varsa vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri
bilim kurgu,en iyi filmler,filmler,izlenen filmler

Zamanda yolculuk, boyutlar arası geçişler, dünya dışı varlıklar ve dahası... Bilim kurgu evreninde zihninizde canlandırdığınız ya da hayalini kurmakta zorlandığınız ne varsa bulabiliyorsunuz. Kimimiz için mantık dışı, kimimiz için hayal dünyasını geliştirip zihnimizde farklı kapılar açmaya yarayan önemli bir tür. Ortak paydada buluştuğumuz tek şey ise gerilim dolu bir sahneyi izlerken bir sonraki sahne hakkında tahmin yürütmekte zorlandığımızdır. Şimdi en çok izlenmiş ve izlenmekte olan bilim kurgu filmlerini hatırlayalım.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

INCEPTION/BAŞLANGIÇ

Başrolde Leonardo DiCaprio’nun yer aldığı film, Christopher Nolan imzası taşıyor. Çok yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’un uzmanlık alanı rüya görme anında savunmasız olan insanların bilinçaltına inerek oradaki sırları ortaya çıkarmak ve çalmaktır. Dom Cobb’un bu yeteneği onu kurumsal casusluğun dünyasında aranılan bir oyuncu haline getirir. Haliyle uluslararası bir kaçak olarak yaşamaya başlayan Dom Cobb, bedel olarak sevdiği şeylerden vazgeçmek zorunda kalır. Cobb’a bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayabilecek bir fırsat sunulur. Bu defa soygun yerine, Cobb ve takımındaki kişiler tam tersi şekilde davranmak zorunda kalırlar fakat bu kez görevleri çalmak değil insan zihnine fikir yerleştirmektir.  2010 yapımı film, 
825 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

THE PRESTIGE/PRESTİJ

2006 ABD yapımı filmin başrollerini Christian Bale ve Hugh Jackman paylaşırken yönetmenliğini Christopher Nolan yapıyor. 19. yüzyıl sonlarında yaşayan iki sihirbazın öyküsünü anlatıldığı filmde, 1995 yılında yayımlanan aynı adlı roman da sinemaya uyarlanmıştır. Sihirbazların ileri derecede saygı duyulan ve gizemli kişiler olarak kabul edildikleri bu dönemde, Genç sihirbazlar olan Robert Angier (Hugh Jackman) ve Alfred Borden (Christian Bale) şöhret olma yolundadırlar. Angier'in eşi Julia Piper Perabo yaptıkları bir gösteri sırasında kaza sonucu ölünce, Angier olaydan Borden'i sorumlu tutar. Bu olay iki sihirbazın arasında ömür boyu sürecek olan düşmanlık ve rekabetin başlangıcı olur.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

INTERSTILLER/YILDIZLARARASI

Matthew McConaughey, Anna Hathaway, Jessica Chastain gibi oyuncuları kadrosunda barındıran film, dünyada yaşamın imkânsız olmaya başlamasıyla bir grup astronotun bir solucan deliğinin içinden geçerek yaşanabilecek bir gezegen aramak için yıldızlararası bir yolculuğa çıkmasını konu alıyor. Çıkış tarihi 2014 olan filmin yönetmen koltuğunda yine başarılı yönetmen Christopher Nolan oturuyor. 

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

STAR WARS/YILDIZ SAVAŞLARI

Toplamda 9 seri olarak karşımıza çıkan Star Wars filminin ilki 1977 yılında yayımlandı. Yönetmenliğini George Lucas’ın yaptığı filmde Keira Knightley, Liam Neeson, Ewan Mcgragor ve Natalie Portman başrolleri paylaşıyor. Filmin konusu şu şekilde; Genç Luke Skywalker’ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir.
Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul’un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala’yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi’lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin’le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağa benzeri mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida’lanın yardımına koşarken öte yandan da Darth Maul’la yüzleşmek zorunda kalacaktır. 

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

THE MATRIX

Lana Wachowski ve Lilly Wachowski’nin yönetmenliğini yaptığı 1999 yapımı filmde Keanu Reeves'in canlandırdığı Neo, son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus'un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus'u bulacak ve Matrix hakkında ilginç şeyler öğrenecektir."

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

BACK TO THE FUTURE/GELECEĞE DÖNÜŞ

1985 yapımı Geleceğe Dönüş filminin yönetmenliğini Robert Zemeckis’e ait. Başrollerinde Michael J. Fox'un Marty McFly, Christopher Lloyd'un Emmett Brown olarak yer aldığı filmde bir delikanlının kazara 1985 yılından 1955 yılına gitmesi konu edilir. Lisede okuyan anne ve babası ile tanışan genç, yanlışlıkla annesinin romantik şekilde ilgisini çeker. Anne ve babasının aşık olmasını engellediği için hatasını telafi edip 1985 yılına geri dönmek zorundadır.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

TERMINATOR

Terminatör James Cameron'un yönetmen koltuğunda oturduğu, Başrollerinde Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton ve Michael Biehn’in başrolünü paylaştığı 1984 yapımı bir bilim kurgudur. Terminatör (Arnold Schwarzenegger) olarak bilinen bir cyborg suikastçısı, 2029 yılından gönderilmiştir. Kısa bir süre sonra, aynı yıldan geriye gönderilen bir insan asker olan Kyle Reese (Michael Biehn) gönderilir.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmleri

YAPAY ZEKA

2001 yapımı bir bilim kurgu olan Yapay Zeka, yönetmeni Steven Spielberg'le olduğu kadar başrol oyuncusu Haley Joel Osment ile de dikkat çekiyor. Fütürist bir iklim değişikliği sonrası toplumda geçen Yapay Zekâ, benzersiz bir şekilde sevme yeteneği ile programlanmış çocuksu bir android olan David'in (Osment) hikâyesini anlatıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...