Tgrt Haber
01 Haziran 2021 23:55

Sinema salonları kararında geri adım

İçişleri Bakanlığının yayınladığı son genelgede 1 Haziran'da yüzde 50 kapasiteyle açılacağı duyurulan sinema salonları konusunda geri adım atıldı.

Sinema salonları kararında geri adım
sinema,salon,içişleri bakanlığı,genelge,kapalı,1 temmuz,karar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçip 1 Haziran sonra yeni kademeli normalleşme kararlarının bir kısmını duyurmuştu. Hemen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” genelgesiyle ayrıntılar açıklanmıştı.

BAKANLIKTAN SİNEMA SALONLARI İÇİN GERİ ADIM

Söz konusu genelgede sinema salonlarının pazar günleri hariç, 1 Haziran'dan itibaren yüzde 50 kapasiteyi geçmemek şartıyla hizmet verebileceğini belirtmişti. Ancak yapılan son değerlendirmede bu karardan vazgeçildi. Buna göre, sinema salonlarının 1 Temmuz'a kadar kapatılması kararlaştırıldı.

SİNEMA SALONLARI 1 TEMMUZ'A KADAR KAPALI

İçişleri Bakanlığının yayınladığı yeni genelgede, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sinema sektörünün temsilcileriyle yapılan görüşme sonucu, salgınla mücadelenin devamlılığının sağlanması için sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Temmuz'a kadar kısıtlanmasının uygun olacağı kararına varıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...