Tgrt Haber
13 May 2016 14:28

Sur'daki terör mağduru çocuklar tiyatro ile buluşturuldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan çocuklar, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda eğitim alıyor.

Sur'daki terör mağduru çocuklar tiyatro ile buluşturuldu
terör mağduru çocuklar, tiyatro,

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan çocuklar, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda eğitim alıyor.  Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Valiliği ve Sur Kaymakamlığı iş birliğiyle terör mağduru çocukların yeteneklerini keşfetmek amacıyla hayata geçirilen proje ile Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan ve şu anda aileleri ile yerleştirildikleri otellerde yaşayan çocuklara ulaşıldı.
Aynı zamanda öğretmenleri tarafından da tespit edilen öğrenciler, Diyarbakır Devlet Tiyatrosuna yönlendirilerek tiyatro eğitimi almaları sağlandı.
Şu ana kadar 36 çocuğa ulaşıldı. Çocuklara 6 hafta boyunca drama, ritim ve origami eğitimi veriliyor.
Ali Paşa İlkokulu sınıf öğretmeni Özcan Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sınıftan yeteneklerine göre çocukları kurs için belirlediklerini söyledi.
Çocukların olaylar nedeniyle yaşadığı sıkıntıları gidermeyi amaçladıklarını belirten Çınar, "Çocukların çalışmalarını izledik, gördük, çok başarılı ve eğlenceli geçti." dedi.
"Tiyatroda vakit geçirirken mutlu oluyoruz"
Tiyatro eğitimi olan Ali Paşa Ortaokulu öğrencisi Rojhat Gül de tiyatronun iletişim için önemli olduğunu, bu nedenle oyuncu olmayı istediğini söyledi.
Ali Paşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Fatma Nur ise Sur ilçesinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle Bağlar ilçesine göç etmek zorunda kaldıklarını bildirdi.
Silah seslerinden korktuğunu, bundan sonra okula gitmek ve oyun oynamak istediğini belirten Nur, "Tiyatroda vakit geçirirken mutlu oluyoruz. Buraya gelerek Sur'da yaşadıklarımı da unuttum. Çünkü burada vakit geçirirken eğleniyoruz ve burası sevgi dolu." şeklinde konuştu.
Bu arada, proje kapsamında Sur'da yaşayan çocuklara ücretsiz tiyatro oyunu izlettiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...