Tgrt Haber
12 Mart 2017 21:33

Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık, Büyükçekmece Güzelce Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede, Saltık'ın yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık son yolculuğuna uğurlandı
emre saltık,

Kalp krizi geçirerek kaldırıldığı hastanede dört günlük yaşam mücadelesini kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Emre Saltık için Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür merkezindeki törenin ardından, Saltık'ın naaşı Büyükçekmece Güzelce Cemevine götürüldü. Cemevinde helallik alındıktan sonra kılınan cenaze namazının ardından Saltık, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

“RUHU ŞAD OLSUN”

Çok üzgün olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Dört günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Allah böyle takdir etmiş. Hepimiz faniyiz. Doğduğumuza inanıyoruz, Allah’ın emrettiği kadar da yaşadıktan sonra öbür aleme göçeceğimize de tabi ki inanıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

“DOSTUMUZU KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ”

Saltık'ın çok sevecen bir insan olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Akgün, “Her şeyden önce hümanistti. Dost, barışçı, sevecen, hep ara bulucu, yüreğinde insan sevgisinin doruk yaptığı bir insandı. Bir Anadolu dostu, yiğidi ve mükemmel bir insandı. Bu dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” diye konuştu.

Emre Saltık'ın önemli bir sanatçı olduğunu ifade eden sanatçı Arif Sağ ise “Önemli bir adamdı. Biz Emre’yle Aksaray’da bir mücadele başlattık. Onunla beraberdik. O mücadele kültürümüze hizmet mücadelesiydi. O mücadeleden şu anda Emre ve o kuşakla beraber başlamış olan mücadeleden şu an da Türkiye’de milyonlarca insan bağlama çalıyor. O mücadelenin devamıdır bu. Emre binlerce talebe yetiştirmiştir. Bu da çok önemli bizim için. Rabbim geride kalanlara sağlık versin” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA TANINMIŞ İSİM KATILDI

Emre Saltık için düzenlenen törene aralarında Orhan Gencebay’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı ve tanınmış isim katıldı. Cenazeye katılan sanatçılar şunlar:

Arif Sağ, Erol Parlak, Zafer Gündoğdu, Orhan Gencebay, Ali Rıza Binboğa, Nilüfer Akbal, Ferhat Tunç, Suavi, Ali Asker, Tolga Sağ, Suat Suna, Ali Haydar Timisi, Cengiz Özkan, Kubat, Yusuf Benli, Metin Karataş, Aynur Haşhaş, Aydın Öztürk, Arzu, Şahin Aydın, İlyas Salman.

Emre Saltık için düzenlenen cenaze törenine CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Zeynel Emre, Barış Yarkadaş, Gürsel Erol, Gürsel Tekin, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da katıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...