Tgrt Haber
04 Şubat 2018 12:19

Türk kahvesi Los Angeles’ta fuara damga vurdu

Los Angeles'ta kahve tutkunlarını bir araya getiren Coffee-Con 2018 Kahve Fuarı'na Türk kahvesi damga vurdu.

Türk kahvesi Los Angeles’ta fuara damga vurdu
kahve,,los angeles,

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin en kalabalık kenti olan Los Angeles, bu kez kahve tutkunlarını ağırladı. Binlerce kişi, farklı damak zevklerine hitap eden kahveleri tatmak için Coffee-Con 2018 Kahve Fuarı'nda buluştu. Özel üretim kahvelerden kahvenin yanında servis edilen keklere, dünyanın dört bir yanından gelen kahvelerden kahve makinelerine her şeyin tüketicilere sunulduğu fuar, aynı zamanda kahve üretimi ve tüketimi üzerine birçok seminere ev sahipliği yapıyor. Fuarda en çok ilgi çeken stantların başında ise ziyaretçilerin hem bilgi almak hem de tadına bakmak için uzun sıralar oluşturduğu Türk Kahvesi standı oldu.

TÜRK KAHVESİNİ TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Fuarda iki gün boyunca seminer verecek olan ve Kaliforniya'da 12 yıl önce kurduğu "Turkish Coffee World" (Türk Kahve Dünyası) firmasının standında ailesi ile beraber ziyaretçileri bilgilendiren Mustafa Arat, İHA'ya açıklamada bulundu. 1968 yılında Türkiye'den Amerika'ya 15 yaşında geldiğini söyleyen Arat, 12 yıl evvel Türk Kahve Dünyası'nı başlattığını, en büyük ideallerinden biri olan Türkiye ve Anadolu kültürünün parçası Türk kahvesini yaymak için senelerce didinerek kahve fuarlarında ve çevrimiçi platformda çaba sarf ettiklerini anlattı. Kendilerinin bu konuda çok çaba sarf ettiğini ifade eden Arat, artık Türkiye isminin ve kültürünün dünyaya yayıldığını, fuara gelen Güney Amerikalı bir kadının cezveleri görünce "Aynı dizilerdeki gibi" diyerek beğenisini dile getirmesinin bunun bir örneği olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...