Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2021 11:54

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!

Sesi ve besteleri ile milyonlarca dinleyiciye ulaşan sanatçı Karsu, son dönemde müzikseverlerin en sevdiği isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. "İnsanların kalbine nasıl yaklaşılacağını iyi biliyorum" diyerek, başarısının ardındaki ilham kaynağını açıkladı. Karsu Dönmez, sanatçılardan Sezen Aksu'nun kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Karsu, çocukluğundan bu yana hayranı olduğu Sezen Aksu ile çalışmayı çok istediğini belirtirken, "Onun şarkılarını dinlerken aynı zamanda ne kadar zor olduğunu da gördüğüm için ondan gerçekten ilham alıyorum." dedi. İşte, Karsu'nun açıklamaları...

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!
karsu,karsu dönmez,caz,sezen aksu,ilham

Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu Dönmez, sesiyle de müzikseverlerin ruhuna dokunmaya devam ediyor. Yaptığı açıklamalar da dinleyicilerinin sevgisini kazanan Karsu, son röportajında yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekti. İlham kaynağını ve başarılarının ardında yatan sebepleri anlatan Karsu'ya dair merak edilenler haberimizde...

"EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIM ANNEM VE BABAM"

Milyonlara ulaşan bestelerinin ardındaki ilham kaynağına dair açıklamalarda bulunan Karsu, "En büyük ilham kaynağım annem ve babam. İkisi de eğitim uzmanıdır. Beni büyütürken çok emek verdiler. Çocukluğumdan itibaren beni bir birey olarak görür, benimle bir yetişkin gibi konuşarak her şeyi anlatırlardı." dedi.

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!

"SEZEN AKSU'DAN İLHAM ALIYORUM"

Başarılı sanatçı Karsu, son dönemdeki müzik piyasasına ve kendi bestelerinin ardında yatan başarıya dair açıklamalarda bulundu. Samimi bir dil ile konuya ilişkin düşüncelerini paylaşan Karsu, "Asıl yeteneğim başkalarının görmek isteyeceği şeyleri ya da nelerden mutlu olacaklarını tahmin etmem sanırım. Yani insanların kalbine nasıl yaklaşılacağını iyi biliyorum. Sanırım bu yüzden farklı alanlarda ürettiğim şeyler beğeniliyor. Çünkü baktığınızda bütün bu şeyler, şarkı söylemek, yemek yapmak, video hazırlamak ya da röportaj yapmak, hepsi bir başkasına sunmak için yapılan şeyler. Çocukluğumdan bu yana Sezen Aksu hayranıyım. Onun şarkılarını dinlerken aynı zamanda ne kadar zor olduğunu da gördüğüm için ondan gerçekten ilham alıyorum." diyerek kendisini farklı kılan noktaları anlattı.

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!

"TÜRKİYE'DEKİ SANATÇILAR AŞIRI İYİ!"

Türkiye'de kendi jenerasyonundaki sanatçıları da çok başarılı bulduğunu söyleyen Karsu, konuya ilişkin düşüncelerini ifade etti, "Benden önceki nesil de fena değil diyebilirim ama günümüz sanatçıları neden daha iyi biliyor musunuz? Çünkü şu anda sosyal medya var. Herkes kendi plak şirketini kurabiliyor. Yani bağımsız olduğumuz için farklı şeyler ortaya koyabilme gücü daha fazla ortaya çıkıyor. Eski jenerasyonlar, plak şirketlerinin veya reklamcıların etkisi altında kalabiliyordu. Tabii ki yaşadığın ülkenin müziğini daha çok dinleyebilirsin ama yeni nesil dijital platformlar, 'Sen Türkiye'den bu şarkıyı beğeniyorsan belki Azerbaycan'daki bu şarkıcıyı da beğenirsin.' gibi önerilerde bulunarak sınırları genişletiyor. Mesela ben de bir müzisyen olarak böyle ilham alıyorum ya da şunu söyleyebilirim; eskiden stüdyolar kocamandı herkes ulaşamazdı ama artık stüdyo küçük bir bilgisayarın içerisinde. Herkes evinde müzik yapabiliyor. Türkiye'den Kalben ve Evrencan Gündüz gibi yeni nesil isimlere bakarsanız, herkes öyle kendi müzik tarzını buldu. Pop müzik artık tek başına pop bile değil. Onun bile artık 100 çeşidi çıktı. Eskiden sanatçılar ulaşılamayan bir yerdeydi. Artık hayranlarınızla doğrudan iletişime geçiyorsunuz. Şimdi takipçilerinizle arkadaş gibi oluyor, birbirinizle yazışıyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Mesela benim Almanya'dan Yağmur adında bir arkadaşım var. Hemen hemen birkaç günde bir Instagram'dan birbirimize yazarız." diyerek, müzik piyasasına dair değerlendirmelerde bulundu. 

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!

"KARİYERİMDE YAVAŞ YAVAŞ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİĞİM ŞEYLER VAR"

Başarılı sanatçı Karsu, kariyerinde artık bazı şeyi değiştirmek istediğine dikkati çekerek, "Normalde üretimlerimin her aşamasında bulunmak isterim. Yani yemek tarifi yapılacaksa ben yaparım. Çekim yapılacaksa rejiye bir bakarım. Müzik parçası yazılacaksa bütün aranjmanları ben yaparım ama şu anda bunlara vaktim yok. Kariyerimde yavaş yavaş değiştirmek istediğim şey; yaptığım işlerin farklı bölümlerini uzaktan yönetebilmek istiyorum." dedi.

"HAYAT, GERÇEKÇİ YAŞANDIĞI ZAMAN ÇOK KOLAY"

Hayatta sahici olmanın pek çok şeyi kolaylaştırdığını ifade eden Karsu, "Hayat gerçekçi yaşandığı zaman çok kolay. Tiyatro oynadığım dönemlerden biliyorum, 1 buçuk saat rol yapmak gerçekten çok zordur. Hayatımız boyunca bir başkası olmak o kadar zor ki. Neden hayatı zorlaştıralım. Kendimiz olalım." diyerek, hayat mottosuna dair detayları paylaştı. 

Ünlü Türk piyanist Karsu: İlham kaynağım Sezen Aksu!

"SENİ SEN YAPAN, ORADAKİ DEĞERLERDİR!"

Karsu Dönmez'in menajerliğini üstlenen babası Alpaslan Dönmez, Karsu'ya ve çocuklarını yetiştirme biçimlerine dair konuştu. Alpaslan Dönmez:

"Çocuklarımız için doğduklarından ömrümüzün sonuna kadar değişmeyen tek bir hedefimiz oldu; sağlıklı, mutlu bir insan olmaları. Bu süreç içerisinde sanat, spor, gelenek ve görenekler bizler için çok önemliydi çünkü seni sen yapan oradaki değerlerdir. Biz Türkiye'den getirdiğimiz kültürümüzle Avrupa'da hızlıca gelişen bireysel özgürlüğü harmanladık diyebilirim. Onun kendine has bir kişiliği var. Ben ona saygı duyuyorum. Ama o da bana benzer şekilde saygı göstermeye devam eder. Mesela hala ben eve geldiğim zaman ayağa kalkar. Ben de, 'otur kızım gerek yok.' derim. İşte, bu bir Türk ailesinde olması gerekendir. O evde 'star' değil, babasının hizmetçisi. Biz mirası hiç bir zaman maddi bir şey olarak görmedik. Miras, zenginleştirilmesi gereken ve diğer kuşaklara aktarılması gereken kültürdür. Esas patron eşim, ben idari işlerle ilgileniyorum. Karsu da içerik üreticimiz." dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...