Tgrt Haber
28 May 2014 18:15

Ünlü yazar Angelou evinde ölü olarak bulundu

ABD'de siyahların sivil haklar hareketinin önde gelen isimleri arasında olan ünlü yazar, aktivist ve akademisyen Angelou 86 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ünlü yazar Angelou evinde ölü olarak bulundu
abd, yazar, angelou,

Ünlü Amerikalı yazar, aktivist ve akademisyen Maya Angelou 86 yaşında hayatını kaybetti. Angelou, ABD'de ırk ayrımına dayalı sistemi muhafaza eden yasaların feshine yönelik sivil haklar hareketinin önde gelen isimlerindendi. Aynı zamanda Amerikan edebiyatının son 50 yıldaki en önemli isimlerinden biri olarak da gösterilen Angelou'nun en çok bilinen eseri, "I Know Why the Caged Bird Sings" (Kafesteki Kuşun Neden Şarkı Söylediğini Biliyorum) adlı otobiyografisiydi. Angelou bu kitapta ırkçılığın sürdüğü bir ortamda geçirdiği çocukluk yıllarından söz etmişti. İlerde ülkesinin önde gelen hatiplerinden biri olan Angelou, birçok ABD Başkanı'na danışmanlık yapmıştı. Angelou 1993'te de Bill Clinton'ın ABD Başkanlığı için düzenlenen yemin töreninde şiir okuyarak bu görevi icra etmiş ilk siyah kadın olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...