Tgrt Haber
14 Mart 2018 17:03

Yaşam enerjiniz neden düşük?

Modern çağın insanlığa armağanlarından biri enerji düşüklüğü. Teknolojik gelişmelerin sürekliliği, durmadan çalışan insanoğlu, hız ve tüketime odaklanmış yaşamlar ve akıp giden zaman…

Yaşam enerjiniz neden düşük?
yaşam enerjisi,

Bütün bunlar insanların var olan enerjilerini alıp götürüyor. Artık birçok insan "Enerjim yok, tükendim!" diyor. İşte enerji düşüklüğü sorunu nasıl giderilebilir, hatta kilo almanızın korkularınız ile ilgisini Yaşam Koçu Fırat Çakır cevaplıyor.

Yaşam enerjinizi aşağı çeken düşünce, inanç, geçmiş ve gelecek korkusu, amalar, keşkeler gibi konuların yanında yanlış beslenmeden uykuya, hedef belirlemeden hayaller ve amaçlara, zihni programlamadan geleceği yapılandırmaya kadar onlarca sorun var. Aslında bu sorunlar beynin çalışma prensipleri çerçevesinde ortaya çıkar veya yine bu çerçevede temizlenebilir.

“Korktuğunuzun başınıza gelmesi geçmişinizle ilgilidir”

İnsan beyni bir tarladır ve ne ekerseniz onu biçersiniz. Eğer her birimiz insan beyninin bir tarla olduğunu ve ne ekersek onu biçtiğimizi bilseydik, o tarlayı nasıl ekerdik? İstenmeyen otları nasıl temizlerdik? İşte bu sebeple her ana beynimize yeni bir düşünce ekmekle birlikte farkına varmadan gelecekte biçeceğimiz hayatları yetiştiriyoruz. “Korktuğum başıma geldi” derken geçmişte ektiğimiz bir şeyin hayata geçmesini sağlamış oluyor, ya da gerçekleşmeyen düşüncelerimize üzülüyoruz. Aslında gerçekleşmeyen hedeflerimiz için beynimize gerçekten doğru komutlar vermemiş olduğumuzu ifade ediyor Çakır Yaşam Enerjini Fulle isimli kitabında.

Yaşam Koçu Fırat Kaçır uzun yıllara dayanan deneyimleri ve aldığı üst düzey eğitimler ile şunu ifade ediyor: “Beynimizin gerçek ile hayal olanı ayırt edemez. Bizler beynimize nasıl komutlar verirsek beynimiz o komutları gerçekleştirmek için çaba harcayacaktır.” Çakır, bu komutların olumlu olması durumunda sorunun olmadığını ancak beyne olumsuz komut verdiğimizde sorunun başladığını ifade ediyor. Gördüğümüz olumsuz bir durum karşısında “acaba bizim başımıza da gelir mi?” diye düşünmek beyne olumsuz komut vermektir. Beyin uzun seneler sonra bile bu komutu yerine getirmeye çalışacaktır. Fırat Çakır bu sebeple yaşamımızda buna benzer binlerce komutun hayatımızı olumsuz etkilediğini, bu komutları temizleyebileceğimizi de belirtiyor. Çakır, “Her sorunun çözümü başka bir noktada bulunur. Eğer kilo probleminiz varsa bunun çok yemekle ya da spor yapmamakla ilgili değildir. Bu ve buna benzer başarısızlıkların sizde yaşattığı gerçek hasarın farkına varıp geçmişi nasıl temizleyeceğinizi öğreneceksiniz” diyor.

“Size kilo aldıran korkularınızdır”

Çağımız insanının en çok şikâyet ettiği konulardan biri şüphesiz kilo sorunudur. Harcanan milyonlarca lira, zaman ve emek kısa süreliğine soruna çözüm oluyor. Sonra aynı kilolar yeniden ortaya çıkıyor. Peki, kilolarınızın sebebinin çok yemek ile değil de geçmişteki korkularınız olduğunu düşündünüz mü? Yaşam Koçu Fırat Çakır, kilo almanın aşırı yemek ve hormonal kodlar dışında bir başka sebebinin de korkular olduğunu ifade ediyor.

Çakır, “Geçmişte yaşamış olduğumuz beğenilmeme korkusu, yaşanan olumsuz bir taciz bedenimizin kendini korumaya alma refleksidir. Bedenimiz yağlanmaya başlayarak kendini korumaya almaya çalışır. Beğenilmeme korkusu yaşayan birisinin yaşadığı korku onda yağlanmaya ve dolayısı ile kiloya dönüşecektir. Ya da geçmişte tacize uğrayan biri yeniden tacize uğramamak için farkında olmadan yağlanmaya başlayacaktır. Yani koruma kalkanı olarak kilolarından kurtulmak istemez. Bu durum beyne gönderilen komutlarla ilgili bir durumdur. Önemli olan hayatımızı etkileyen buna benzer komutları temizlemek ve yerlerine daha olumlu komutlar yerleştirmektir” diye konuştu.

Hiç enerjiniz yok mu?

Siz de sabahları zor uyanıyorsanız, sıklıkla enerjinizin düşük olduğunu hissediyorsanız, sosyal ve iş yaşamınızda konsantrasyon eksikliği yaşıyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız. Zira bu sorunlar beraberinde iletişim sorunları, tartışmalar, maddi ve manevi kayıpları da getiriyor.

Yaşam enerjini fulle kişiye özel bir kitap

Yaşam Enerjini Fulle’yi başkaları okumak için senden kitabı istediğinde nazikçe geri çevir. Nedeni çok basit: Bu kitap senin için yazıldı ve içinde sadece sana ait notlar ve çalışmalar var. Eğer başka birisi istiyorsa kendisi için yazılmış başka bir kitap alsın.

Yediveren Yayınlarından çıkan ve Beden Bilgesi, Eğitimci ve Yazar Fırat Çakır’ın 8. kitabı olan "Yaşam Enerjini Fulle" uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü.

Fırat Çakır kimdir?

Sağlıklı Yaşam Koçu, Beden Bilgesi, Profesyonel Sporcu, TV Programcısı, Yazar ve Eğitmen. 1971 yılında dünyaya gelen Fırat Çakır, 1983‘te futbol ile başladığı spor hayatına atletizm ve masa tenisi ile devam etti. Bu dönem içerisinde katıldığı birçok turnuvada şampiyon oldu. Devamında Kung-Fu, Kick Boks ve Tayland Boksu üzerinde uzmanlaşıp bu dallarda eğitmenliğe başladı.

2009 yılında bu yana kişisel gelişim alanında eğitimler veren Çakır, NLP, Yaşam ve Sağlıklı Yaşam Koçluğu sertifikalarına sahip. Nişantaşı’nda bulunan Fırat Çakır Academy’de NLP, Yaşam ve Sağlıklı Yaşam Koçluğu eğitimleri vermektedir. Ayrıca koçluk alanında hizmet veren birçok önemli ismin de koçluk eğitimlerini vermiştir.

Fırat Çakır, birçok ünlü isme koçluk yapmanın yanı sıra kurumsal alanda eğitimler de vermektedir. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda “Kurumsal Enerji Yükseltme Çalışmaları” adını verdiği programı ile eğitim ve seminerlerine devam eden Fırat Çakır’ın 100’ün üzerinde üniversite ve lisede başarı, motivasyon ve zorluklarla mücadele ile alakalı etkileyici seminerlerine binlerce kişi katılmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...