Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2014 15:26

'Yunus Emre-Aşkın Sesi' filminin galası yapıldı

Halk ozanı Yunus Emre'nin hayatını ve ilahi aşkını konu alan 'Yunus Emre-Aşkın Sesi' filminin galası Eskişehir’de gerçekleşti.

'Yunus Emre-Aşkın Sesi' filminin galası yapıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi,Yunus Emre’nin sesi, 2013 Kültür Başkenti Eskişehir,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala, yoğun bir katılımla Eskişehirliler ile buluştu. Filmin gösteriminden önce açılış konuşması yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre’nin ‘Yer gök dolu bu aşktır, aşksız hiç nesne yoktur’ sözü ile başladı. Yunus Emre’nin sesinin gönül memleketinde hala yankı bulduğunu ifade eden Vali Tuna, "Bu aşkın sesi yankılanmaya devam edecek. Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti Eskişehir’de 8 asır önce yükselen manevi mimarımızın değerler dünyasını geleceğe taşımak için önce Yunus’un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz.
Onun sözlerindeki derin ve ince manayı layıkıyla anlatmalı ve anlamalıyız. Bu gaye ile bilimin, sanatın hemen her türünden eserler verilmesi yönünde gayret veriyoruz. Tarihimizi, ana dilimizi, edebiyatımızı, kültür ve sanatımızı, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için ortam hazırladığımız Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasıyla bu çabamız devam etmektedir" dedi. Film ile Yunus Emre’ye ve onun yaşadığı 13’üncü yüzyıla uzanan bir iç yolculuk yaşanacağını da dile getiren Vali Tuna, "Yunus misali, başımızdan aşkın bir aşk ve onun erdiği güzelliklerin sırrına mazhar olmak ümidiyle, filmde emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Ardından konuşma yapan, filmin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı olan Kürşat Kızbaz, Eskişehir’de olmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Bugüne kadar 63 ülke genelinde gösterimler yaptığını, ancak en çok Eskişehir’de heyecan yaşadığını anlatan Kızbaz, "İnanarak yola çıktığımız üretim yolculuğumuz, Türkiye’nin en değerli oyuncuları, teknik ekibi, akademisyenleri ve kurumlarının desteğiyle tamamlandı. Bugüne kadar filmleriyle 63 ülke üzerinde gösterimler yapan birisi olarak, herhalde hayatımda en heyecanlandığım gösterim burası oldu. Onun da nedeni, bu coğrafyada Yunus Emre’nin ayak izler vardı ve biz 800 yıl sonra onunla ilgili bir film yaptık. İlk defa onun evinde gösterdik. Şimdi durup baktığımızda Yunus’u dünyaya anlatmak için çok daha güçlüyüz. Bu geceye emek veren çok değerli ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu. Film bitiminde sahneye çıkan Kürşat Kızbaz ve oyuncular, izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Vali Güngör Azim Tuna, Kızbaz ve oyunculara çiçek takdim etti. Galaya, Vali Tuna'nın eşi Pervin Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. "Yunus Emre - Aşkın Sesi"nin; Ankara’da ve İstanbul’da da gala yapacağı bildirildi. 10 Ocak’ta Türkiye’de gösterime girecek olan film, 16 Ocak’ta ise Avrupa’da vizyona giriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...