Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 18:13 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 18:21

Zeytinli Rock festivali iptaline ilişkin Kaymakamlıktan açıklama

17-21 Ağustos tarihlerinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yapılması planlanan "Zeytinli Rock Festivali" kaymakamlık kararıyla iptal edildi. Bu yıl 7. gerçekleşecek olan Rock Festivali hakkında Burhaniye Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, NTV
Zeytinli Rock festivali iptaline ilişkin Kaymakamlıktan açıklama
Zeytinli Rock Festivali

Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali ile ilgili tartışmalar büyüyor. 17-21 Ağustos tarihlerinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yapılması planlanan festival kaymakamlık kararıyla iptal edildi.

Organizasyon şirketinin izin talebine karışık gönderilen resmi yazıda, daha önceki festivallerde güvenlik ve asayiş sorunu olduğu belirtildi. Açıklamada etkinlik için, "Halkta gelen yoğun şikayetler göz önüne alınarak toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir" denildi. İptal kararı sosyal medyada tepki topladı.

TOPLUM HUZURU VE ÇEVRE

Kaymakamlığın organizasyon şirketine gönderdiği resmi yazıda şöyle denildi;

“Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17-21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak; kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir".

Festivalde aralarında Selda Bağcan, Manga, Pentegram, Sertab Erener, Athena, Ceza, Duman ve Mor ve Ötesi'nin de olduğu 50'den fazla sanatçı ile grup sahne alacaktı.

Kararın ardından sosyal medyada aralarında sanatçıların da olduğu birçok kullanıcı tepkisini dile getirdi.

250 BİNDEN FAZLA KATILIM

2018’de yapılan festivalde ise denizde, plajda, birçok noktada çöplerin bırakılmasından bazı vatandaşlar şikayetçi olmuştu. 250 binden fazla kişinin katılım göstereceği beklenen festivalin iptal olmaması için girişimler sürüyor.

Kaynak: TGRT Haber, NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...