Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2014 19:42

Dava açılması 5 yıl ertelendi

Oyuncu Erdal Beşikçioğlu ile "uyuşturucu madde kullanmakla" suçlanan 17 kişi hakkında kamu davasının açılması 5 yıl ertelendi.

Dava açılması 5 yıl ertelendi
ankara, erdal beşikçioğlu, abdulvahap yaren, Ünlülerin dünyası haberleri, Ünlülerin dünyası,

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun da arasında bulunduğu bazı kişiler hakkında, uyuşturucuyla ilgili suçlardan yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet savcısı Abdulvahap Yaren, 11 kişi hakkında, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptıkları veya sağladıkları" gerekçesiyle iddianame hazırladı.

Yaren, oyuncu Erdal Beşikçioğlu ile "uyuşturucu madde kullanmakla" suçlanan 17 kişi hakkında ise kamu davasının açılmasını 5 yıl erteledi.

Bazı şüphelilere "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak veya sağlamak" ve "uyuşturucu madde kullanmak" suçlarının birlikte yöneltildiği, uyuşturucu ticaretinden haklarında dava açılırken, kullanmaktan ise haklarında dava açılmasının ertelendiği belirtildi.

TCK'daki uyuşturucu suçlarında geçen aylarda yapılan değişiklik uyarınca, haklarında kamu davasının açılması ertelenen şüpheliler hakkında, asgari bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanacak. Bu süre savcı kararı ile 3'er aylık sürelerle bir yıla kadar uzatılabilecek.

Hakkında denetimli serbestlik tedbiri verilen kişi, gerek görülmesi halinde denetimli serbestlik süresi içinde tedaviye tabi tutulabilecek.

Erteleme süresi zarfında kendisine yüklenen yükümlülüklere veya uygulanan tedavinin gereklerine uygun davranmamakta ısrar etmesi, tekrar kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alması, kabul etmesi veya bulundurması halinde şüpheli hakkında dava açılacak.

"Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptıkları veya sağladıkları" öne sürülen şüpheliler hakkındaki iddianame ise Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesine tevzi edildi.

Mahkemenin, iddianameyi 15 günlük değerlendirme süresi bulunuyor. Bu süre içinde reddedilmemesi halinde, iddianame kabul edilmiş sayılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...