Tgrt Haber
11 Eylül 2014 15:41

Ünlülerin uyuşturucu davasında önemli gelişme

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren'in aralarından bulunduğu 34 sanığın uyuşturucu davası devam ediyor.

Ünlülerin uyuşturucu davasında önemli gelişme
ünlüler uyuşturucu davası, çağatay ullusoy, gizem karaca, magazin, magazin haberleri,

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 7 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Feruz Tuncel, Mehmet Çakır, Nuri Kösem ve Aslı Keskin katıldı. Mahkeme heyeti başkanı Mehmet Mustafa Gülbay, hakkında yakalama emri çıkarılan Onur Tezer'in, avukatı tarafından duruşmaya getirildiğini belirtti. Dava kapsamında ilk kez ifade veren sanık Tezer, uyuşturucu satışı yapmadığını, uyuşturucu da kullanmadığını söyledi. Sanıklardan Mustafa Kabaor, Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'yı çalıştığı setten tanıdığını ifade eden Tezer, "Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Uyuşturucu alışverişim de olmamıştır" dedi.
Tezer, iletişim tespit tutanaklarında geçen konuşmalara ilişkin de Çağatay Ulusoy'un kendisinden "balık" diyerek esrar istediğini belirterek, Ulusoy'a uyuşturucu temin etmediğini kaydetti. Tezer, başka bir iletişim tespit tutanağıyla ilgili, Ulusoy alkol aldığı için arabasını kendisinin kullandığını anlattı.
Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Şeref Deniz, Ferdi Özer, Faruk Polat, Aydın Sarıoğlu, Murat Özgener, Cengiz Esmer ve Cihan Şenyüz'ün tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmasını gerekçe göstererek tahliyesine karar verdi.
Sanık Mehmet Akgün hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
- Davanın geçmişi
Kapatılan TMK 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren'in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer'den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia ediliyor.
Cenk Eren'in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren'in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi veriliyor.
İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Boronkay'ın, Nuri Kösem'den Cengiz Esmer'in telefon numarasını aldıktan sonra, kokain temin etmek için Esmer'i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy'a vermek üzere temin ettiği, kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır'a da kokain temin ettiği ve Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği ileri sürülüyor.
Sanık Çağatay Ulusoy'un, sanıklardan Onur Tezer'den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli'nin evine götürerek burada kullandıkları öne sürülen iddianamede, Ulusoy'un, sanık Ergun Taş'tan da kendisi ve Gizem Karaca için esrar temin ederek, bazen kendi evinde, bazen de Karaca'nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği iddia ediliyor.
Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek'', ''örgüt üyesi olmak'', ''uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek'', ''uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak'' gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...