Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Mart 2015 15:45

Nihat Doğan'a 'Özgecan' sorusu, adliyede ifade verdi

Özgecan Aslan için attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ünlü şarkıcı Nihat Doğan, ifade vermek için adliyeye geldi.

Nihat Doğan'a 'Özgecan' sorusu, adliyede ifade verdi
Özgecan Aslan Nihat Doğan,Nihat Doğan mahkeme

Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından attığı tweet nedeniyle, bir vatandaşın şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan türkücü Nihat Doğan bugün İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Avukatıyla adliyeye gelen Nihat Doğan, basın savcısı Umut Tepe'ye yaklaşık bir saat ifade verdi. Nihat Doğan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları redderek, "Hakkımda basında linç kampanyası yürütülmektedir. Özgecan'ın hunharca öldürülmesine üzüldüm. Buna ilişkin başsağlığı mahiyetinde bir çok tweet attım" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
"Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" tweeti atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Gelen şikayetleri değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe, Nihat Doğan hakkında "Ölen kişinin hatırasına saygısızlık", "Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına hakaret", "Suç işlemeye tahrik ve teşvik" suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...