Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2015 03:53

Öykü Karayel, Afgan kızı oldu

Öykü Karayel, yeni sinema filmi “Toz” için Afganistan’da kamera karşısına geçti. Genç oyuncu filmde Afgan kökenli bir kızı canlandırıyor.

Öykü Karayel, Afgan kızı oldu
öykü karayel, afgan,

KUZEY Güney dizisiyle ünlenen Öykü Karayel, “Toz” filminde başrolü üstlendi. Genç oyuncu, yönetmenliğini ve senaristliğini Gözde Kural’ın üstlendiği film için hem İstanbul’da hem de Afganistan’ın başkenti Kabil’de kamera karşısına geçti. Karayel, çekimleri 1,5 ayda tamamlanan filmde Afgan kökenli bir ailenin Türkiye’de doğup büyümüş kızları Azra’yı canlandırdı.

1 AY KABİL’DE YAŞADI
Annesinin vasiyetini yerine getirmek için Kabil’e giden Azra karakterine hayat veren Öykü Karayel, bir ay boyunca Afganistan’da kaldı.
Kabil sokaklarında kamera karşısına geçen oyuncu, 1985 yılında fotoğrafçı Steve McCurry tarafından çekilen ve National Geographic dergisine kapak olan ünlü “Afgan kızı” Şerbet Gula’ya benzerliğiyle dikkat çekti. “Toz” filminin oyuncu kadrosunda Karayel’in yanı sıra Beran Soysal, Muhammed Cangören ve Afgan oyuncular da yer alıyor. İlk başta film festivallerinde gösterilecek “Toz”un vizyon tarihi ise henüz belli değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...