Tgrt Haber
31 Aralık 2021 00:08

Almanya'yı mest eden Zeynep Avcı: 40 derece ateşle sahneye çıktım...

Almanya’da katıldığı ses yarışmasında söylediği Türkçe şarkılar ile damga vuran Zeynep Avcı, TGRT Haber’de yayımlanan Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa programına konuk oldu. Zeynep Avcı, çeyrek finalde söylediği ve tercih ettiği şarkının eleştirilmesine net sözler ile cevap verdi. Çeyrek finale hasta olarak çıktığını söyleyen Zeynep Avcı, bu durumun performansına da yansıdığını sözlerine ekledi.

Almanya'yı mest eden Zeynep Avcı: 40 derece ateşle sahneye çıktım...
Zeynep Avcı,almanya,çeyrek final,eleştiri,almanya zeynep avcı,yeşim salkım

TGRT Haber’de yayımlanan Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa’nın bu haftaki konuğu Almanya’da şarkı yarışmasında söylediği Türkçe şarkılar ile damga vuran Zeynep Avcı oldu. Zeynep Avcı, Yeşim Salkım’ın özel hayatından şarkıcılık serüvenine her sorusuna içtenlikle cevap verdi. Yeşim Salkım’ın ‘Yalan’ şarkısını neden seçtiğini sorması üzerine Zeynep Avcı, “İlk dinlendiğimden beri gönlüme çok  yer etmiş bir şarkıydı. Daha sonra yarışmaya katıldığımda sadece Türk halkına değil, bütün insanlara hitap etmem gerektiğini biliyordum. Bundan dolayı batı altyapı olan bir şarkı seçmeliydim. Ana özümden fazla ödün vermeden arabesk nameleri olan bir şarkı olmalıydı. Bu şarkı benim seçimimdi” ifadelerini kullandı.

"ŞARKIYI HİSSEDEREK SÖYLEDİM"

Yaklaşık 20 yıldır şarkı söylediğini ve hayatının her alanında müzik olduğunu belirten Zeynep Avcı, “20 yıldır piyasada şarkı söylüyorum. Kendimi bildim bileli şarkılar ile büyümüş bir insanım. Hayatımın her şeyini şarkılara adadım. Benim için en büyük şans müziği ve şarkı söylemeyi para için yapmadım. Duygumu ve düşüncelerimi katarak şarkı söyledim. Çok az insana boş mekanlara söylediğim çok şarkı oldu. Ama hep oraya oturduğumda şarkılarımla baş başa kaldım. O yarışmada da aynı şekilde oldu. Belki milyonlar önünde şarkıyı söyledim. Herkes bana heyecanlı olup olmadığımı sordu ama ben o an şarkımın içine girebilmeyi hedefledim. Bu kendi kendime verdiğim bir sözdü. Bunu hissederek  her zaman söyledim. Benim gibi çok insan var yıllarını veren. Maalesef şuan yaşadığımız dönem bu tür platformlar olmadığı zaman biraz görünmemiz zor” dedi.

Almanya'yı mest eden Zeynep Avcı: 40 derece ateşle sahneye çıktım...

ZEYNEP AVCI YARIŞMAYA NASIL KATILDI?

Yarışmaya katılma sürecine ilişkin açıklamada bulunan Zeynep Avcı, “Yarışmaya katılmak gibi kesinlikle aklımda bir fikir yoktu. 10 yıl önce kız arkadaşım çok ısrar etti. O dönemde okulda söylediğim yabancı şarkı ile birlikte bunu söyleyebilirsin demişti. Ama benim aklımda hep Türkçe şarkılar yatıyordu.  Bir süre sonra programdan bir e mail geldi. O sırada mutfakta işler yaparken bir yandan da kızımla ilgileniyordum. Ayaküstü başvuru yaptım. İstanbul’a geldiğim zaman vapurda iken bana telefon geldi. Yarışma evimin 2 sokak arkasındaydı. Uzak olsaydı katılmazdım. Kapılar öyle bir açıldı ki bende inanamadım” şeklinde konuştu.

Almanya'yı mest eden Zeynep Avcı: 40 derece ateşle sahneye çıktım...

“ŞARKILAR SÖYLEYEREK BÜYÜDÜM”

Yeşim Salkım’ın yarışmada şarkı tercihlerinde neden Türkçe yaptığı sorusuna Avcı, “Benim damarlarımda Türk şarkıları akıyor. Şarkıların kime ait olduğundan tutun her şeyini 6 yaşından itibaren bilirdim” dedi. Avcı nasıl bir çocukluk geçirdiğini anlatırken “Çok güzel bir ailede yetiştim. Öğretmen teyzem vardı ve benim her gelmemde sınıfına oturttururdu. 6 hafta boyunca okul fırsatım oldu. Verdiği kitaplar ile 1 sene sonra o kitapların içeriğini sorardı. Bu sayede Türk edebiyatını ve kültürünü öğrendim. Aynı şekilde ailemde beni Türk okullarına gönderdi” ifadelerini kullandı. İki çocuğu olduğunu söyleyen Zeynep Avcı, çok sevdiğinden dolayı bir çocuğuna Sezen ismini koyduğunu söyledi.

“TAN’DAN TEBRİK MESAJI ALDIM”

Yarışmada söylediği “Yalan” şarkısının ardından Tan ile iletişime geçtiğini söyleyen Avcı, “Tan çok güzel bir tebrik mesajı geldi. Onunla aynı sahnede şarkıyı söylemek istedim. Sadece Türkçe şarkı söylüyorum” ifadelerini kullandı. 

“ÇEYREK FİNAL AKŞAMINDA SAHNEYE HASTA ÇIKTIM”

Final şarkısının tercihi ile ilgili gelen eleştirilere cevap veren Avcı, “Bana gelen e mail ile çeyrek final şarkımın bu olduğu söylendi.  Ben şarkının ilk olarak pop olanını dinledim nasıl filan derken akustik versiyonunu dinledikten sonra çok güzel şarkı dedim. Şarkıyı daha önce hiç dinlememiştim ama dinledikten sonra çok beğendim. Benim gönlümde başka bir şarkı vardı. Gönlümde Yaşar’ın Divane şarkısı vardı. Ritmik olarak ters köşe yaparız ve sahne şovu ile güzel olacağını düşündüm. Devam etseydi ne olurdu bilmiyorum ama bitmesi gerekiyormuş ve bitmiş. Çeyrek finalde 40 derece ateşim vardı ve hastaydım” dedi.

“BANA OY VERMEK İSTEYEN ZATEN VERECEKTİ”

Yeşim Salkım’ın yarışmadan elendikten sonra ne hissettiği sorusuna Avcı, “Ben kesinlikle şarkının talihsizliği yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Şarkı çok güzel. İnsanlara sesimle ne olduğunu gösterdim zaten. Dolayısıyla bana oy veren insanların o günkü performansım ile ilgili kararını değiştirdiklerini sanmıyorum. O an bana oy vermek isteyen zaten verecekti. Şarkı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

Almanya'yı mest eden Zeynep Avcı: 40 derece ateşle sahneye çıktım...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...