Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2016 11:49

Amerikalı müzisyen Leon Russell öldü

Rock müziğin önemli isimlerinden sanatçı Leon Russell, Tennessee'de 74 yaşında hayatını kaybetti.

Amerikalı müzisyen Leon Russell öldü
Leon Russell, Tennessee

Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Elton John, piyanist, şarkıcı ve söz yazarı olarak en çok etkilendiği müzisyenlerden biri olarak Russell'ı göstermişti. Russell'ın eşi Jan Bridges, dört ay önce kalp ameliyatı geçiren ünlü  müzisyenin uykusunda öldüğünü açıkladı. Russell, en son 10 Temmuz'da Nashville'de verdiği konserde  sevenleriyle buluşmuştu.
 
Müzik kariyerine stüdyo piyanisti olarak başlayan Russell, 1970'lerde  ün kazanmış, "Tight Rope" ve "Lady Blue" gibi unutulmaz şarkılara imza atmıştı. Beatles'ın üyeleri John Lennon, Ringo Starr ve George Harrison,  Russell'ın "Leon Russell" adlı ilk albümünde çalmıştı. Russell, 2011'de Rock'n Roll Şöhretler Müzesi'ne kabul edilmişti.
 
Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Elton John, piyanist, şarkıcı ve söz  yazarı olarak en çok etkilendiği müzisyenlerden biri olarak nitelediği Russell  ile 2010'da "The Unity" albümünü çıkamıştı. Albüm, aynı yıl Rolling Stone  dergisinin en iyiler listesinde 3'üncü sırada yer almıştı. Yaşamı boyunca 35 albüme imza atan Russell'a büyük ün kazandıran  "A Song For You" adlı şarkısı, Neil Diamond, Ray Charles, the Carpenters, the  Temptations, Aretha Franklin ve Willie Nelson tarafından da yorumlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...