Tgrt Haber
27 Şubat 2014 09:19

Ben Affleck, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştü

Ben Affleck, Kongo’da yaşananlara dikkat çekmek için ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştü, Kongre’de oturuma katıldı

Ben Affleck, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştü
Ben Affleck, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüştü, ünlü oyuncu ben affleck, Hollywood ünlüleri ABD Kongresi'nde,

Hollywood ünlüleri, Kongo ve Alzheimer hastaları için Washington’a geldi. Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, Kongo’da yaşananlara dikkat çekmek için önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü, ardından Kongre'de Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde oturuma katıldı. Doğu Kongo Girişimi’nin kurucusu da olan Affleck, Kongo’daki duruma değinerek, barış ve istikrarın bu kadar yakın olduğu bir zamanda Kongo’daki ABD liderliğinin azalmaması gerektiğini kaydetti. Affleck, geçmiş yıllarda uluslararası toplumun, anlaşmaların içindeki maddelerin uygulanmasından çok, anlaşma yapılmasına odaklanmasının acı sonuçlarının geçmiş on yıllarda görüldüğünü hatırlatan Affleck, her ne kadar son zamanlarda zor uğraşılarla başarılar elde edilse de bunların hala kırılgan olduğuna işaret etti.
Affleck, bu noktada ABD Kongresi’ne, ABD’nin Afrika bölgesi özel temsilcisi Russ Feingold’a desteğin artırılması ve Başkan Barack Obama’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Joseph Kabila ile doğrudan diyaloğa girmesi gibi çeşitli öneriler sundu. Oyuncu ve komedyen Seth Rogen de alzaymır hastalığına yönelik araştırmaların artırılması çabaları kapsamında ABD Kongresi’ndeydi. Senato Sağlık, İnsani Hizmetler, Eğitim ve İlgili Kurumlar Alt Komitesi’nde oturuma katılan Roger, kayınvalidesinin alzaymır hastası olmasının ardından bu hastalığa tanık olduğunu hatırlattı. Roger, bu konuya daha yüksek sesle dikkati çekmek gerektiğini belirterek, "İnsanlar umut için devlete bakıyor, daha fazla adım atılabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...