Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 11:44 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 12:18

Sibel Can'a 'Kış Masalı' şoku: Bilirkişi son noktayı koydu

Şarkıcı Alihan'ın Sibel Can'ın albümündeki bir şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı müzikten alıntı olduğu iddiasıyla açtığı tazminat davası, 7 yıldır sürüyor. Bilirkişi raporlarına rağmen devam eden davada, Alihan’ın avukatı Oğuzhan Yeni, "Mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunulmuştur. Bu raporlardan bazıları bizim iddiamızı doğrular niteliktedir. Hukuk çerçevesinde davamızı devam ettireceğiz. Taktir mahkemenin" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sibel Can'a 'Kış Masalı' şoku: Bilirkişi son noktayı koydu
Sibel Can,Alihan,Dava,Tazminat

Türkiye'nin "Alihan" olarak tandığı ünlü şarkıcı Ali Kızıltepe'nin Sibel Can ve Adem Gümüşkaya’nın çıkarttığı ‘Kış Masalı’ adlı şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı şarkıdan alıntı olduğu iddiasıyla açtığı davada 7 yıldır sürüyor.

Alihan'ın Sibel Can'a actığı davada, mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunuldu. Davanın son duruşması geçen 2 Mart’ta görüldü ve taraf vekilleri katılmadığı için diğer duruşmanın 27 Eylül’e ertelenmesine karar verildi.

BİLİRKİŞİDEN 3'Ü 'AYNI' DEDİ

Söz konusu 7 bilirkişi raporunun 3’ünde her iki eserin de melodik yapısının aynı olduğu ifade edildi. 1 bilirkişi raporu maliye bilirkişi raporu olurken, kalan 3 bilirkişi raporunda ise eserin melodik yapılarının birbirine benzer ancak eserin alıntı olmadığı belirtildi.

Sibel Can'a 'Kış Masalı' şoku: Bilirkişi son noktayı koydu

"MELODİLER ALINTI"

Şarkıcı Alihan’ın Adana’da yaşayan avukatı Oğuzhan Yeni, İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Yeni, “Müvekkilim sanat dünyasında uzun yıllardır yer edinmiş bir sanatçıdır. Müvekkilim ‘Bu Kadın Neden Ağlıyor’ adlı bir şarkı çıkartmıştır. Bu şarkının üzerinden yıllar geçtikten sonra Sibel Can ve Adem Gümüşkaya ‘Kış Masalı’ adlı bir şarkı çıkartmıştır. ‘Kış Masalı’ adlı şarkının melodisinin müvekkilimin çıkarttığı şarkının melodisinden alıntı olduğu iddiasıyla mahkemeye başvuruldu” diye konuştu.

"BİLİRKİŞİ RAPORU İDDİALARI DOĞRULUYOR"

Bir şarkının melodisinin dahi birbirine benzemesinin ‘suç’ olarak nitelendirildiğini ifade eden Yeni, “Fikri ve sinai hukukuna göre bir kişinin tescilli olan fikrini, eserini izinsiz kullanmak suç teşkil eder. Mahkeme süreci yaklaşık 7 yıldır devam etmektedir. Mahkemeye 7 bilirkişi raporu sunulmuştur. Bu raporlardan bazıları bizim iddiamızı doğrular niteliktedir. Hukuk çerçevesinde davamızı devam ettireceğiz. Taktir mahkemenin, bekleyip göreceğiz. Müvekkilimin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...