Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2022 16:25 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 16:36

Kuruluş Osman'ın set çalışanları şikayetçi olmuştu! Burak Özçivit'in cezası belli oldu

Kuruluş Osman dizisinin setinde çalışanlara hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Burak Özçivit'in davasında karar çıktı. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kuruluş Osman'ın set çalışanları şikayetçi olmuştu! Burak Özçivit'in cezası belli oldu
kuruluş osman,burak özçivit

Kuruluş Osman dizisinin çekimleri esnasında set çalışanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle 'zincirleme şekilde alenen hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis talebiyle yargılanan Burak Özçivit'in davasında karar verildi. Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Özçivit ve müştekiler katılmazken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada müşteki avukatı Yunus Gümüş, 150 kişinin tanık olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Tüm taraflarca kabul edilen bu olay ile ilgili 150 kişinin tanıklığı vardır. Sanığın suçu işlediği sabittir. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz.''

Sanık avukatı Serkan Toper ise Özçivit'in beraatini şu sözlerle istedi:

“Müştekilerin ve tanıkların anlatımları hayatın olağan akışına aykırılık teşkil etmektedir. 150 kişinin gözlerine bakarak küfür edildiği iddiası hayatın olağan akışına aykırıdır.''

Kuruluş Osman'ın set çalışanları şikayetçi olmuştu! Burak Özçivit'in cezası belli oldu

ADLİ PARA CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Burak Özçivit’in “hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman ile sanığın kasta dayanan kusurunun ağırlığını dikkate alarak günlüğü 30 liradan 100 gün olmak üzere toplamda 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Suç tarihi itibariyle sanığın daha önce kasıtlı suçtan mahkumiyetinin olmaması, dosyaya yansıyan olumsuz tutum ve davranışlarının olmamasını göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beykoz Riva'da Kuruluş Osman dizisinin çekimleri sırasında Burak Özçivit'in 4 set çalışanına yönelik küfür ve hakaret içeren sözler söylediği anlatılmıştı. İddianamede, oyuncu Özçivit'in “zincirleme şekilde alenen hakaret” suçundan 3 aydan 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...