Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Haziran 2022 09:33 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 09:49

Cem Yılmaz dolandırıcılığı ifşa etti yorumuyla da güldürdü

Dijitalleşen dünyayla beraber dolandırıcılar da yeni yöntemler geliştirdi. Cem Yılmaz, e-mail üzerinden kendisini dolandırmak isteyenleri bir bir ifşa etti yorumuyla ise güldürdü.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Cem Yılmaz dolandırıcılığı ifşa etti yorumuyla da güldürdü
cem yılmaz,dolandırıcılık

Son zamanlarda Netflix'te yayımlanan Erşan Kuneri dizisiyle adından bir hayli söz ettiren Cem Yılmaz, sosyal medya hesabı Twitter'dan ifşa ettiği dolandırıcılık yöntemiyle dikkat çekti. Dolandırıcılar, ünlü komedyeni 'oltalamak' istediler fakat Cem Yılmaz bu tuzağa düşmedi, düşmediği gibi oyunlarını da ifşa etti. Amerikalı iş insanı ve hisse senedi yatırımcısı Warren Buffet ismini kullanarak mail atan dolandırıcılar, gönderdikleri maildeki linke tıklayarak Cem Yılmaz'ın yüklü bir miktarda bağış yapmasını istediler.

Warren Buffet oyununun öncesinde de Bill Gates'in adını kullanan dolandırıcılar benzer bir yöntemle yine dolandırıcılığa kalkışmışlardı. Cem Yılmaz, maili Twitter hesabından paylaşarak yazdığı yorumla güldürdü. Yılmaz, ifşa paylaşımına, ''Dolandırıcılığın da tadı yok'' yazdı. 

Cem Yılmaz dolandırıcılığı ifşa etti yorumuyla da güldürdü

Öte yandan son yıllarda dolandırıcıların sıkça kullandığı bu yönteme oltalama adı veriliyor. Elektronik postadaki linke tıklandığında, dolandırıcılar banka hesaplarını ele geçirebiliyor.

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...